Charlotte ja Ahvenanmaa
Villatakin malli: Charlotte Cardigan  Lanka: Isager Jensen Yarn, väri 4, 300g    Puikot: 4,5 mm


Pari päivää ennen joulua lompsin töistä kotiin ihana joululahja olallani. Kangaskassin pohjalla oli villapaidallinen harmaata Isager Jensen Yarnia ja mielessä langalle sopiva malli. 

Rouhea, mutta pehmoinen Jensen Yarn kulki puikoilla kuin unelma ja mukavan simppeli Charlotte Cardigan oli juuri sellainen ylhäältä alas -malli, josta tykkään: paljon kaunista ainaoikein-pintaa, eikä saumojen ompelua. Lopputulos on ollut niin mieluisa, että se on päätynyt käyttöön viikoittain, lähes päivittäin. Ja on muuten suloisen lämmin takki. Kuvaussession aikana oli reilusti pakkasta, enkä palellut lainkaan. 

Kuvissa mukana oleva huivi on jo vähän vanhempi tuotos, mallia kolmiohuivi kärjestä aloittaen. Pörröinen ja muhkea lanka on Aholaidan lammastilan 4-säikeistä ahvenanmaanlampaan villaa ja sitä kului huiviin yksi 185 gramman vyyhti. Neuloin 10 mm puikoilla ja aloitin luomalla kolme silmukkaa. Lisäsin sen jälkeen aina kerroksen alussa yhden silmukan neulomalla kerroksen toinen silmukka sekä etu- että takakautta. Jatkoin lisäyksiä niin kauan, kunnes lanka loppui. Ja kuvistakin voi varmaan jo päätellä, että lämpöinen ihanuus on tämänkin.

Kommentit

 1. Upeasti less-is-more -tyyliä. Tuo affekolmiohuivi on mitoiltaan just hyvä, tupsukorvat samoin. Kiva nähdä nyt takkisi valmiina, tulipa kaunis. Hyvin sopii yhteen malli ja lanka. Jota kului ihmeen vähän. Nappejakin sopivasti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vähän taidan tykätä ainaoikein-neuleesta. :D Ja juu, takkiin meni tosi vähän lankaa. Mulla oli 5 vyyhtiä odottelemassa ja vain kolme meni. Tiedossa siis vielä ainakin lapaset ja myssy samasta langasta. :)

   Poista
 2. Huisin kauniita molemmat neuleet! Ajatonta viehätystä niissä. Kuvatkin on niin ihanat ja koko blogi! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi! Olen ihan hämmentynyt. :)

   Poista
 3. Onpa kaunis villatakki! Ja kiitokset ideasta huivin suhteen, minulla onkin varastossa lojunut iso vyyhti Rintalan tilan luomulankaa, jolle en ole vielä keksinyt käyttökohdetta. Kääriytymishuiveja ei ole koskaan liikaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, jos postauksestani oli apua! :) Ja olen myös sitä mieltä, että huiveja ei todellakaan voi olla liikaa. ;) Minua kutkuttaisi tehdä seuraavaksi suomenlampaanvillasta pehmoinen ja lämpöinen villatakki.

   Poista
 4. Onpa ihana! Itselläni on nyt puikoilla Liv, seuraavaksi ehkä tämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Carrien malleista on vain sitä jotain. ;) Livkin on ihana!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit