Sammaleinen villapaita


 

Malli: La Grasse Matinée  Lanka: Malabrigo Arroyo, väri Lettuce, reilu 300g   Puikot: 3,5 mm


Maaninen neulonta on ohi, ja sammaleinen villapaita lämmittää mukavasti yöpakkasten viilentemässä puutalossa. Ulkoilua pelkkä villapaita päällä saa vielä odotella tovin, joten täytyy tyytyä sisähommiin: kylvämään siemeniä ja koulimaan pikkutaimia. Pelargoniatkin pitäisi vielä leikata ja jakaa pistokkaat uusiin koteihin. Ja seuraava villapaita (tai -takki) täytyy panna heti alulle. Se on kevät.

Kommentit

 1. Siitä tuli hieno! samoissa hommissa ollaan täällä. Pelargonit selvisivät talven ja nyt pitäisi kokeilla niitä pistokkaita laittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Minun vanhin pelargonia on jo varmaan kahdeksan vuotta vanha ja siitä on joka vuosi otettu pistokkaita. Niitä on mukava antaa eteenpäin. Pidän täällä peukkuja, että sinunkin pistokkaat lähtevät kasvamaan innokkaasti. :)

   Poista
 2. Ihanan perus. Arroyossa taitaa olla sammaleiden pehmeä tuntukin. Joko tiedät langat seuraavaan...? Jotain kesäistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin kevyttä villatakkia. Ehkä Featherweight Cardigan Alpaca kakkosesta. Pellavastakin olis kyllä kiva tehdä jotain. Casco Bay Cardista olen haaveillut viime kesästä asti. :)

   Poista
 3. IHANA! Olen mä sitä mallia aiemminkin ihastellut, mutta nyt kyllä. Voi sentään. Tulisko mieleen mitään ei-villaista lankaa joka tuohon sopisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langin Seta Tweed tai Katian Rustic Silk vois toimia aika kivasti. Tosin sitten pitää vähän vähentää silmukoita, mutta se ei ole kovin vaikeaa, kun malli on niin simppeli. Mäkin jouduin vähän säveltämään, kun Arroyo on paksumpaa kuin ohjeessa oleva lanka. Aloitin ohjeen silmukkamäärällä, mutta seurasin raglanlisäyksissä pituutta, en lisäyskerroksien määrää. Jos nyt aloittaisin paidan uudestaan, olisin vähentänyt aloitussilmukkamäärääkin vähän. Loputhan sitten tuleekin sen mukaan, kuinka pitkän helman tai hihat haluaa. :)

   Poista
 4. Ihana paita ihana lanka ihana väri ihana malli - ja ihana pelargonia, liikenisiköhän poikanen mullekkin?
  Ja Maria, sinulle on haaste. : ) Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan haasteesta! Perästä päin kuuluu. ;) Ja pelargoneja varmaan liikenee sinullekin. :)

   Poista
 5. Oi, kylläpä siitä tuli kaunis! Ihan täydellinen.

  VastaaPoista
 6. Onpa nätti, tuo simppeli malli kyllä viehättää!

  VastaaPoista
 7. On kyllä ihana! Alkuperäinen ei iskenyt, mutta tämä... Voi kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin kävi niin, että näin ensin paidasta usemman version erilaisista langoista neulottuna ja sitten vasta iski pakko saada -fiilis päälle. :) Täytyy tehdä ehkä toinenkin paita, ohuemmasta langasta. Ehkä silkkisenä tai puuvillaisena.

   Poista
 8. Täältäpä löytyikin ihana blogi, jään seurailemaan :) Tosi kaunis paita ja ihana väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit tänne! :) Olenkin seuraillut sinun ihanaa blogiasi (joka on pullollaan kauniita ja inspiroivia kuvia) jo useamman vuoden ajan. :D

   Poista
 9. Kylläpä osaakin olla kaunis väriltään tuo, ja kaunis paita muutenkin! Sopii varmasti erinomaisesti moneen tilanteeseen ja puuhaan, semmoisen tarvitsisin itsekin.

  VastaaPoista
 10. Se on kaunis! Ehkä minäkin otan puikoille tuon joku päivä :) Mutta seuraavaksi on aivan varmasti Sparrowin vuoro päästä puikoille, sille malli jo mietitty ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele, että Sparrowt kiilaavat seuraavaksi puikoille. :D Mitä mallia ajattelit aloittaa?

   Poista
  2. Nannyberry-sävystä teen Pam Allenin Petunian ( http://www.ravelry.com/patterns/library/petunia-16 ) ja petroolinsävyisestä Sparrowista Simple pleasures-kokoelman "Lena". ) Eli ihania neulomishetkiä on edessä, jo tänään aloitan Petunian, koska vyyhtiä viime syksyltä jäljellä. Ihanaa! :)

   Poista
 11. Tulin muutaman mutkan kautta tänne blogiisi ja ihastuin! Vihreä neule on todella kaunis.

  VastaaPoista
 12. Iih, mikä ihanuus! Aivan valtavan kaunis on sinun paitasi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle koukuttavasta mallista! 😊 Olin niin innoissani, että paita valmistui reilussa viikossa. Eikä tämä taatusti tule olemaan ainoa tätä mallia. ❤️

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit