Ja sukat on sillä makkaralla


Sain valmiiksi ylimman kuvan Isabella-sukat muutama viikko sitten. Tykkään niistä kovasti, etenkin niiden kantapäähän jatkuvasta kuviosta. Neuloin eka kertaa sukkia pyöröpuikoilla ja se oli niin mukavaa, etten taida ihan heti sukkapuikkoihin tartua. 

Aluksi miehen mummun jäämistöstä löytyneestä vanhasta Sisu-langasta piti tulla kaksi sukkaa kerralla kärjestä aloittaen, mutta se ei oikein lähtenyt vauhtiin. Sukan kärjet törröttivät puikoilla melkein vuoden, kunnes päätin purkaa alut ja tehdä kokonaan erilaiset sukat varresta kärkeen. Onneksi purkasin. Nyt palelevia varpaitani lämmittävät ihanan metsänvihreät Isabellat.

Isabellojen myötä innostuin sukan neulomisesta niin paljon, että aloitin heti toiset. Polvipituisten sukkien harmaa lanka on Regia 4-fädigiä ja vaalea käsinvärjätty on pehmoista Skein Top Draw Socksia. Testasin näiden kanssa tiimalasikantapäätä (joka olikin ihanan näppärä, ei silmukoiden poimimisia!), mutta se ei jotenkin mennyt yksiin raitojen kanssa, joten purkuun meni. Nyt sukat ovat siinä vaiheessa, että uusi kantapää on muutaman rivin pituinen ja odotan jatkoinspiraatiota.

Seuraavaksi haluaisin neuloa sukat tweed-langasta ja sitten haluaisin sellaiset polvipituiset, jotka olisivat muuten yksiväriset (ehkä harmaat), mutta kärjet olisivat kirkkaan värikkäät. Ja Monkey-sukatkin odottavat to do -listalla. Taidan olla sukkakoukussa.

Kommentit

 1. Omatekemissä sukissa on sitä jotain. Hyvännäköisiä!
  Onkos muuten noissa polvisukissa pohjekavennukset sivulla molemmin puolin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raglana! Juu, kyllä on pohjekavennukset sivuilla. Nämä ovat nyt kolmannet tällä samalla mallilla ja istuvat minun koipeeni hyvin. :) Ohje on Sanna Vatasen Hyvän olon neuleet -kirjasta.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit