Shimo
Kuvat: Teemu Keskinen

Malli: Leeni Hoimelan Shimo, koko S (Taito-lehti nro. 1/19)   
Isager Silk Mohair , väri nro. 6, 100g   
Puikot: 3,5 ja 4 mm


Aika marraskuusta helmikuuhun tuntuu pitkältä ja vielä pitemmältä se tuntuu, kun joutuu odottamaan jotain todella innoissaan. Sain kunnian testineuloa Leeni Hoimelan Shimo-paidan viime vuoden lopulla ja paidasta tuli niin ihana, että olisin halunnut esitellä sitä hetipaikalla koko maailmalle. Paidan ohje julkaistiin vihdoin juuri ilmestyneessä Taito-lehdessä, jonka ohjesivujen teemana on Luonnon rytmi. Itse en ole vielä päässyt lehteä hypistelemään, mutta eiköhän se huomenna kolahda postilaatikkoon. Shimo muuten komeilee kansikuvassa!

Minkälainen siitä minun Shimostani sitten tuli? No ihan mielettömän ihana! Ihana, ihana ja ihana! Voin vain sanoa, että paita on kaunein asia, jonka olen koskaan neulonut. Se on sopivasti pörröinen, mukavan lämmin ja japanilaisine pitseineen päivineen sitä oli ilo neuloa. Neuloin omaan paitaani ylipitkät hihat ja testasin ensimmäistä kertaa Tubular Cast On -aloitusta sekä Tubular Bind Off -päättelyä, jotka olivat vähän kinkkiset, mutta ah niin hienon näköiset, eli kannatti nähdä vähän vaivaa. 

Shimo on muuten japania ja tarkoittaa huurretta. Sopii hyvin tähän helmikuiseen tiistaihin, kun ulkona sataa vielä vähän lisää lunta. (Ja nuo tuolla ylhäällä olevat kuvathan ovat hassusti marraskuulta, kun lumesta ja huurteesta ei ollut vielä tietoakaan, mutta ei välitetä siitä.)


Kommentit

 1. Kaunis pusero ja nää sun kuvat on niin selkeät, että näkee hyvin puseron mallin. Lehdessä ei ollut yhtään kuvaa, josta olisi näkynyt pääntie, mallin hiukset peitti sen. Annoinkin lehdelle palautetta asiasta. Neulekuvissa on tärkeätä näkyä yksityiskohdat selvästi ja kokonaiskuva myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tämä on kyllä omastakin mielestäni todella kaunis paita, jota oli ilo kuvailla joka suunnasta. :) Ymmärrän myös harmituksen, jos neuleohjeesta ei näy koko työ. Juuri neuloin yhtä sukkaa, jonka ohjeessa oli kuvia vain edestä päin ja esim. kantapäätä ei näkynyt missään kuvassa. Neuloin sitten kantapään aluksi väärin, koska luin ohjetta liian hätäisesti, mutta jos siitä olisi ollyäut kuvakin, olisin tajunnut virheen aiemmin.

   Poista
 2. Hei, saako tätä ohjetta suomeksi enää mistään?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit