Il Grande Favorito ja maahissukatKuvat: Teemu Keskinen


Lanka: Debbie Bliss Donegal Luxury Tweed Aran, väri 26, 320g   
Puikot: 5 mmMaaliskuussa iski neulojaan jumi: mikään lanka ei tuntunut inspiroivalta, ei liioin mikään malli. Viime vuonna oli ihan sama homma, samaan aikaan, ja sama lääke toi avun tälläkin kertaa, nimittäin vihreä väri. Tarkemmin sanottuna sammaleisen kuusimetsän vihreä Donegal Luxury Tweed Aran sekä vihreän eri sävyissä hehkuva Kureyon Sock. Ehkä ensi vuonna olen viisaampi ja valmistaudun maaliskuuhun isolla kasalla vihertäviä lankoja, jos se vaikka estäisi koko jumin.

Alunperin vihreästä tweedistä piti tulla takki puolisolle, mutta koska langan väri oli jonkun mielestä liian synkkä, sain mahtavan tekosyyn neuloa jotain itselleni. Jos paita on tweediä ja vihreä, niin onhan sen nyt oltava ihan paras ja lemppari. Ja sitä se kyllä onkin. 

Noron sukkalangan sain valita ystävän lankavarastosta ja iskin silmäni tietenkin vihreään lankakerään, josta tuli maahissukat. Täytyy tunnustaa, että tämä oli ensimmäinen tuntumani Noron lankoihin, ja ovathan langan sävyt ihan omaa luokkaansa, täyteläiset ja herkät samaan aikaan.


Kommentit

 1. Ihana paita, ihana malli paidan sisällä! Ja sukatkin kauniit! Sulle sopii tuo Il Grande niin hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä sitä mieltä, että Il Grande sopii hyvin kenelle vaan. :D Jokos sulla on oma?

   Poista
 2. Intouduin senverran Instan puolella kenkäkeskusteluun :D, että pusero taisi jäädä kommentoimatta lähes kokonaan. Tweed, tuo ihana lanka! Ja yhdistettynä hyvään ohjeeseen: kaunis, kaunis!! Voi olla, että oman wip-grandeni saan valmiiksi vasta syksyllä, mutta sielläpä sitten odottaa valmistumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hyvä että sait kengät tilaukseen ja toivottavasti tykkäät. ;)

   Oi, innolla odotan sinun Granden valmistumista! :)

   Poista
 3. Aijai, ihana paita ja väri ja tweed ja sukat ja kaikki! :)

  Pakko vielä kysyä, että mikä tiheys sinulla on tuossa paidassa? Tykkään tuosta paitamallista kovasti, mutta olen vältellyt sitä sen takia, että ohjeen mukaan siihen tarvittaisiin julmetun paksua lankaa (tiheys 14 s/10 cm). Tosin juuri äsken huomasin, että alkuperäinen lankahan onkin kevyttä angoraa kaksinkertaisena, joten neulos lienee tosi ilmavaa. Anyway, millaisen ratkaisun sinä olet tehnyt? Käytitkö alkuperäistä tiheyttä yksinkertaisella tai kaksinkertaisella langalla vai noudatitko langalle suositeltua tiheyttä ja säädit kokovalinnan kanssa vai mitä teit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ohjeessa on käytetty bulky-vahvuista lankaa. Pääsin yksinkertaisella langalla tiheydessä kastelemisen ja venyttelyn jälkeen tuohon 14s/10cm, mutta kerroksia tulikin sitten enempi, ohjeessa 20krs/10cm ja tässä paidassa 26krs/10cm. Luxury Tweed venähti kastuessaan melko paljon leveyssuunnassa, enkä pingottanut paitaa kunnolla (jolloin korkeutta olisi voinut tulla enemmän). Otin millin pienemmät puikot kuin ohjeessa ja aloitin 44 silmukalla (en halunnut ihan hirveän avaraa pääntietä). Raglanlisäyksissä jouduinkin sitten soveltamaan enempi, kun tuo kerrosten tiheys oli niin eri. Toivottavasti näistä kommenteista on jotain hyötyä sinulle. :) Kannattaa rohkeasti kokeilla erivahvuisesta langasta, ohjetta ei ole vaikea soveltaa.

   Poista
 4. Tää on hyvä setti. Hankin tota samaa lankaa jokin aika sitten ja aloin sit vähän huolestua et ostinko tarpeeksi kun on vaan 400g. Et siinä mielessä helpottaa lukea toi sun langankulutus. Toisaalta epäilen, et olet ehkä puolet pienempi kuin minä, joten saattaa silti olla liian vähän mulla matskua... (Perustan epäilyni noihin sun kenkiin, jollaiset olisin myös ostanut - vaan ei niitä aikuisten kokoja tehdä, isoin oli 41 :( Joten jos sulla on tuollaiset kengät niin varmaan muutenkin olet mini-ihmisiä ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit