Suuri Harmaa -pipo
  Malli: Suuri Harmaa -pipo   Lanka: Drops Alpaca mix, 95 g   Puikot: 3,5 ja 3 mmKuinka tuhlataan kaksi kerää alpakkalankaa, jotka jäivät yli Magnoliasta? No näin:


Luodaan kaksinkertaisella langalla ja 3,5 mm pyöröpuikolla 4 silmukkaa.

Yhdistetään pyöröneuleeksi (Magic Loopilla) ja ensimmäinen kerros neulotaan jokainen silmukka sekä etu- että takakautta (yht. 8 s.). Toinen kerros neulotaan samoin (yht. 16 s.).

Kolmannella kerroksella neulotaan ensimmäinen silmukka etu- ja takakautta ja sitten yksi oikein. Jatketaan lisäyksiä joka toisella silmukalla koko kerroksen ajan.

Neljännella kerroksella neulotaan ensimmäinen silmukka etu- ja takakautta ja sitten kaksi oikein ja jatketaan näin kerroksen loppuun.

Viidennellä kerroksella neulotaan kaikki oikein.

Kuudennella kerroksella neulotaan ensimmäinen silmukka etu- ja takakautta ja sitten kolme oikein ja jatketaan lisäyksiä samassa tahdissa kerroksen loppuun.

Seitsemäs kerros neulotaan oikein.

Lisäyksiä jatketaan joka toinen kerros, kunnes lisäyskerroksella tulee lisäyksen jälkeen 9 oikein. Tämän jälkeen neulotaan sileää neuletta n. 12 cm lisäysten loppumisesta mitattuna. (Jos haluaa piposta pienemmän tai isomman, voi lisäyskerroksia lisätä tai vähentää.)

Vaihdetaan puikot puoli milliä pienempiin ja jätetään toinen lanka pois. Aloitetaan patenttineule ja neulotaan sitä n. 21-22 cm.

Päätellään silmukat joustavasti. Päätellään langanpäät.

Käännetään pipo nurinkurin nurja puoli ulospäin ja taitetaan patenttineuleosa kolminkerroin.

Mallaillaan pipo päähän niin, että otsatukka jää kivasti näkyviin. 

On muuten lämmin pipo. Se päässä voisi vaikka karata merelle kalastamaan.Kommentit

  1. On kyllä muhkea! Ja takuulla lämmin. Kalastusreissun tuulet ja pärskeet eivät tuntuisi missään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muhkea todellakin! :) Ei ehkä ihan akuutein tarve ole juuri tällä hetkellä, mutta olenpahan hyvin varustatunut tulevia tuulia ja pärskeitä vastaan. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit