Kylmiä väreitä
Malli: Color Affection Lanka: Isager Bomulin, 1 kerä/väri Puikot: 3,5 mm
Vaikka ulkona vallitsee lämmin alkukesän väriloisto, on minun kaulalleni ilmestynyt kylmiä väreitä henkälevä kesähuivi. Ehkä ne tasapainottavat sopivasti toisiaan, lämpö ja viileys.
Kelpaa tuijotella kaukaisuuteen tämä huivi kaulassa ja sunnitella kesäjuttuja. Mutta mitkä ovat ne kuusi minttulajia? Piparminttu, viherminttu...
VastaaPoistaPiparmintun ja vihermintun lisäksi penkissä kasvaa vuoriminttu, kivikkokäenminttu, Smithin minttu sekä yksi mysteeriminttu, olisko mirrinminttu. Halajaisin vielä muutamaa vähän eksoottisempaa minttulajia, mm. omenaminttua tai suklaaminttua. :)
VastaaPoistaMielenkiintoisia minttuja. Suklaaminttu kuulostaa erikoiselta, minttusuklaa-aromi ei oliskaan hassumpi. Mihinkäs muuhun käytät minttua? Minttuteetä? Tänä vappuna jäi minttusima tekemättä. Nyt kokeilin makeaa minttupestoa (https://tajutonkeittokirja.wordpress.com/2012/09/30/paksu-kreikkalainen-ja-makea-minttupesto/).
VastaaPoistaOi, minttusima kuulostaa hyvältä! Onko sinulla ohje siihen? Ja minttupestoakin voisi joskus kokeilla. :) Meidän mintut ovat päätyneet pääasiassa teehen ja salaatteihin, välillä heitän sitä ihan vaan juomaveden sekaankin. :)
PoistaMinttusima on sima, jossa mukana mintunoksia/lehtiä. 4 l vettä, 500 g sokeria, 2 sitruunaa, suuri nippu mintun oksia, hiven hiivaa, ja valmistus tavalliseen tapaan. Maun mukaan sokeri voi olla osin tai kokonaan valkoista, jolloin sima on kirkasta ilman fariinisokerin makua. Jossain ohjeessa oli sitruunan vaihtoehtona limettiä, vois kokeilla sitäkin. Olen laittanut (jos löytyy) mukaan piparminttua, joskus kuivattuakin.
PoistaPitääkin kokeilla minttukaakaota. Teen jääkaappiin kylmää kaakaota varten: 1 osa sokeria, 1 osa kaakaojauhetta, 1 osa vettä. Kiehautetaan kattilassa (kaakao ja sokeri kannattaa sekoittaa ensin hyvin ennen veden lisäämistä). Tahna sekoittuu hyvin kylmään maitoon. Seuraavalla kerralla siis mukaan tuoreita mintunlehtiä, ja vaikkapa vaniljaakin.