Juniper


Kuvat: Teemu Keskinen

Malli: Juniper   Lanka: BC Garn Colori, väri 19, 200g   Puikot: 2,5 mm ja 3 mm


Harvoin olen odottanut neuleen kuivumista niin innokkaana kuin eilen. Kun sain Juniper-paitani viimeisen langanpään pääteltyä ja käännettyä paidan oikein päin, olisin halunnut heittää paidan heti siltä seisomalta päälleni, mutta paita piti malttaa kylvettää ensin. Onneksi ohuesta langasta neulottu paita kuivui keväisessä tuulessa hetkessä ja neuleen pinnasta tuli ihanan tasainen ja pehmoinen, lähes täydellinen.

Tästä tulee kyllä kesän lempparirentoilupaita (mikäli kesästä ei satu tulemaan poikkeuksellisen helteinen, jolloin musta, villaa sisältävä paita on eittämättä liikaa). Tykkään etenkin olkapäillä olevista saumoista, joihin on piilotettu pienet palmikot sekä rennoista lepakkohihoista. Tein paidan helman ohjeesta poiketen pelkästään kaventaen, ilman vyötärön jälkeen olevia lisäyksiä. Sovelsin ohjetta vähän muutenkin: kun lanka oli himpun verran ohuempaa kuin ohjeessa, nappasin puoli milliä pienemmät puikot ja aloitussilmukkamäärän katsoin suurimman koon mukaan. Ohjetta oli onneksi helppo muokata mittojen mukaan, josta iso plussa. Niin, ja neuloin paidan nurin päin, eli sain tikutella suurimmaksi osaksi oikeita silmukoita nurjien sijaan (veikkaan, että nopeutti paidan valmistumista aikalailla).

Kommentit

 1. Kylläpä siitä tuli ihana! Voi ei, pitääkö tuollainenkin tehdä... jono senkun kasvaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain suositella! Oli mukavaa neulottavaa. Tosin kärsivällisyys oli välillä koetuksella ohuen langan ja puikkojen kanssa, kun olisin halunnut nopeammin valmista. :D Mutta on tuo lopputulos kyllä niin kiva, että kannatti puurtaa!

   Poista
 2. Mahtava käyttispaita. Tää on roikkunut munkin haavelistalla jo pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttispaitapa juurikin! :) Käy melkeinpä mikä kaveriksi tahansa. Vois olla aikasta kiva vaikka jostain puuvilla- tai pellavalangasta myös.

   Poista
 3. Se on I-HA-NA! Tää on joku lankahomma, en oikeasti oikeasti tajunnut siitä ohjeesta, että siitä voi tulla näin hieno. Saanko olla täysi matkiapina ja tehdä ihan samanlaisen? Lupaan, etten siitä huolimatta muuta teille ja teeskentele olevani sinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liina Muru, onhan sun saatava oma Juniper! Tää on niin kiva. :D Lankavalinnat vaikuttaa kyllä tosi paljon siihen, miltä malli loppujen lopuksi näyttää. Vähän niin ku se Kerän laatikkopaitamalli: eipä olisi moni innostunut Modassa olleen kuvan perusteella, mutta toisesta langasta neulottuna se oli hitti. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Luulen, että tämä ei jää ainoaksi Juniperiksi. Olen kyllä seuraavalla kerralla niin malttamaton, että valkkaan vähän paksumman langan, jotta saan valmiin paidan nopeammin käyttöön. :D

   Poista
 5. Oo, tosi ihanan olet tehnyt! Olet oikeassa, tuossa on kyllä langan ja mallin täydellinen liitto! (Ja allekirjoitan muuten sen laatikkopaitajutun, donegalista omani on yksi ehdottomia suosikkeja). Ja kuule, Colori jäi nyt pahasti lankana kiinnostamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Coloriin kannattaa kyllä tutustua lähemmin. Ihana tuntuma on siinä.

   Poista
 6. Tässä ollaan nyt kyllä täydellisyyden äärellä. Pitääpä korvamerkitä (tämäkin) ohje!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje on kyllä huippu! Paidan rakenne on ihanan yksinkertainen, mutta silti niin erilainen. :)

   Poista
 7. Kivan ja käytettävän oloinen peruspaita tämä. Jäin vaan ihmettelemään tuota lankaa, kun eikös langan suositustiheys ole pari silmukkaa löyhempi kuin ohjeen tiheys, ja teitkö siis kuitenkin ohjeen tiheyttä tiheämmällä - kuitenkin paidan neulos on läpikuultava. Toisaalta hiha näyttää pidemmältä kuin mallissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Colorin vyötteessä oleva tiheys on itse asiassa sama kuin ohjeessa oleva, kerroksia on yksi enemmän kuin ohjeessa. Mallitilkkua tiiraillessani päätin, että en halua ihan täysin läpikuultavaa pintaa, niin päädyin puoli milliä ohuempiin puikkoihin ja 25 silmukan tiheyteen. :) Hihoista tuli vähän pitemmät, voi johtua siitä, että niistä oli vähän haasteellista ottaa mittoja siinä vaiheessa, kun kaikki silmukat olivat vielä puikoilla ja sitten toisaalta pellava ja silkki venyvät enemmän kuin villa. Mietinkin jo, että miltä paita mahtaisi näyttää puolet lyhyemmillä hihoilla, vois olla kiva. :)

   Poista
  2. Ahaa, kiitos, no niin, BC Garnin sivuilla on tiheys vain 22 s ja 33 krs. Kiva tämä hiha, kuten olis varmasti lyhyempikin.

   Poista
 8. Ihana peruspaita! Pitää laittaa omaankin jonoon!

  VastaaPoista
 9. Onpas kyllä tosiaan kivannäkönen paita! Täytyy lisätä omalle to-do-listalle! :)

  VastaaPoista
 10. Neulisti oli ytimessä, just käyttispaita! Ihana. Tää vois olla just se, mitä mä olen kaikki ajat etsinyt purettuani Amelian. Pieni blogiarkistus näyttää, että tapahtumasta on kulunut liki kolme vuotta, joten ehkä olisi jo aikakin laittaa lanka uuteen muotoon.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit