Kylmiä väreitä

Malli: Color Affection    Lanka: Isager Bomulin, 1 kerä/väri    Puikot: 3,5 mm
 

Vaikka ulkona vallitsee lämmin alkukesän väriloisto, on minun kaulalleni ilmestynyt kylmiä väreitä henkälevä kesähuivi. Ehkä ne tasapainottavat sopivasti toisiaan, lämpö ja viileys.

Kasvimaa ja perunapelto huutelevat tällä hetkellä niin houkuttevasti, että valoisat illat kuluvat pihalla maata kuopsuttaen. Neulomistahtini hidastuu hetkeksi, mutta aina välillä täytyy napata puikot mukaan ulos ja nauttia jääkylmä mojito. Minulla on nähkääs minttupenkki, jossa kasvaa kuutta eri minttulajia ja kesän aikana pitää selvittää, mikä niistä on paras mojitominttu.

Kommentit

 1. Kelpaa tuijotella kaukaisuuteen tämä huivi kaulassa ja sunnitella kesäjuttuja. Mutta mitkä ovat ne kuusi minttulajia? Piparminttu, viherminttu...

  VastaaPoista
 2. Piparmintun ja vihermintun lisäksi penkissä kasvaa vuoriminttu, kivikkokäenminttu, Smithin minttu sekä yksi mysteeriminttu, olisko mirrinminttu. Halajaisin vielä muutamaa vähän eksoottisempaa minttulajia, mm. omenaminttua tai suklaaminttua. :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisia minttuja. Suklaaminttu kuulostaa erikoiselta, minttusuklaa-aromi ei oliskaan hassumpi. Mihinkäs muuhun käytät minttua? Minttuteetä? Tänä vappuna jäi minttusima tekemättä. Nyt kokeilin makeaa minttupestoa (https://tajutonkeittokirja.wordpress.com/2012/09/30/paksu-kreikkalainen-ja-makea-minttupesto/).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, minttusima kuulostaa hyvältä! Onko sinulla ohje siihen? Ja minttupestoakin voisi joskus kokeilla. :) Meidän mintut ovat päätyneet pääasiassa teehen ja salaatteihin, välillä heitän sitä ihan vaan juomaveden sekaankin. :)

   Poista
  2. Minttusima on sima, jossa mukana mintunoksia/lehtiä. 4 l vettä, 500 g sokeria, 2 sitruunaa, suuri nippu mintun oksia, hiven hiivaa, ja valmistus tavalliseen tapaan. Maun mukaan sokeri voi olla osin tai kokonaan valkoista, jolloin sima on kirkasta ilman fariinisokerin makua. Jossain ohjeessa oli sitruunan vaihtoehtona limettiä, vois kokeilla sitäkin. Olen laittanut (jos löytyy) mukaan piparminttua, joskus kuivattuakin.

   Pitääkin kokeilla minttukaakaota. Teen jääkaappiin kylmää kaakaota varten: 1 osa sokeria, 1 osa kaakaojauhetta, 1 osa vettä. Kiehautetaan kattilassa (kaakao ja sokeri kannattaa sekoittaa ensin hyvin ennen veden lisäämistä). Tahna sekoittuu hyvin kylmään maitoon. Seuraavalla kerralla siis mukaan tuoreita mintunlehtiä, ja vaikkapa vaniljaakin.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit