Matkamiehen paita









Malli: Molla Millsin Matkamiehen paita, Virkkuri 3  Koukku: 3,5 mm
Lanka: BC Garn Semilla, värit 101 (vaaleanharmaa) ja 114 (tummansininen)   


Tykkään virkkaamisesta. Joskus olen tykännyt siitä jopa enemmän kuin neulomisesta, mutta viimeisten parin vuoden aikana olen löytänyt kädestäni useammin puikot kuin koukun. Lankakaupassa vietetty vuosi toi tullessaan valtavan määrän upeita neulemalleja, jotka veivät täysin menessään ja virkkuukoukut hautautuivat apeina puikkolaatikon pohjalle. Mutta sitten tuli Molla Millsin Virkkuri 3 ja minuun iski valtava vimma päästä virkkaamaan paitaa.

Partamiehen paidasta taisi tulla tähän astisista virkkuutöistäni suurin ja komein. Paitaa virkatessani mietin usein mummiani, joka keinutteli kiikkustuolissa valtavan kokoinen päiväpeitto kainalossaan ja kalalanka vain mennä huristi koukulla. Yhden paidan virkkaaminen tuntuu siihen verrattuna ihan lällärikamalta, mutta jostain sitä on aloitettava. Seuraavaksi ei ole vielä päiväpeiton vuoro kuitenkaan, vaan haluan virkatun paidan itsellenikin. Yksivärisenä ja pellavalangasta ehkäpä.


Kommentit

  1. Tosi hieno! Mä oon tota instassa ihaillutkin!

    Haluaisin itekin osata virkata enemmän, mutta meen jotenkin vähän puihin kerrosten aloituskohdissa. Neuloessa hahmotan jotenkin paremmin sen muodon. Ehkä se on vaan opettelukysymys, sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3

      Kerroksien vaihtumiskohdat ovat virkatessa mullekin välillä vähän mystisiä, en tiedä teinkö tässäkään paidassa niitä täysin oikein. Hei, meidänhän täytyy pitää virkkausta ja giniä ilta! :) Voidaan sitten yhdessä pähkäillä, että miten ne menee.

      Poista
  2. Upea! Itsekkin olen tätä samaa mallia katsellut, mutten ole vielä rohjennut aloittaa :`D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkene vaan! :) Ohje rullasi muuten ihan kivasti, mutta en millään tajunnut, miten kaula-aukko olisi pitänyt lopuksi viimeistellä. Tein sen sitten oman maun mukaan.

      Poista
  3. Voi kuinka upea siitä tuli! Tuskin maltan odottaa miltä omasi näyttää ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirella! Vielä ei ole edes lankoja omaan paitaan, mutta niin oli mukavaa puuhaa paidan virkkaaminen, että ihan varmasti sen vielä joskus teen. :)

      Poista
  4. Aivan ihana oikea taidon näyte :) ! Minulla ei oikein virkkuukoukku viihdy käsissä, ranteet tulevat niin kipeiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Minunkin kädet muistuttivat, että en ole hetkeen liiemmin virkkaillut. :D Neulomisesta ne eivät ole enää moksiskaan, mutta virkatessa käytetään selvästikin ihan eri lihaksia.

      Poista
  5. Upea paita ja parta. :) Mä ihailin mollan punaista virkattua paitaa käsityömessuilla syksyllä. Taisi olla aikalailla samanlainen kun tämä. Aloitin itsekin omastapäästä virkkaamaan samanlaista, mutta lanka loppui ja innostus. Täytyy kaivaa tuo ohje itsellekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjassa taisi vilahtaa sama punainen paita ja kirjan mukaan se on tehty samaa ohjetta mukaellen kuin tämä Matkamies. :) Sellainen lyhyt paita voisi olla kanssa tosi jees. Ja virkattu takkikin olis kiva. :)

      Poista
  6. Tuo on kyllä tosi mainio! Jännä miten eri fiilis tulee virkatusta kuin neulotusta puserosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin itsekin vähän yllättynyt, miten kivasti paita laskeutui ja asettui päälle. Onhan se melkolailla paksumpi kuin neulottu paita, mutta ihanan lämmin samalla. :) Eikä se ole pylväiden asiosta ollenkaan tönkkö tai peltinen.

      Poista
  7. Oi miten hieno! Tää tuo mun mieleen raitahameen, jonka joskus virkkasin itselleni. Oli kyllä ohuemmasta langasta ja varsinainen ikuisuusprojekti. Mihinköhän se on joutunut... Nyt kun näin tämän niin tuntuu, et voishan sitä hametta vielä käyttää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen haaveillut neulotusta hameesta, mutta virkattukin vois olla aika pähee. :D Mistä langasta virkkasit omasi?

      Poista
    2. Kyseisestä projektista on nyt kyllä kymmenisen vuotta vierähtänyt, joten ihan kirkkaana mielessä eivät detaljit enää ole. Joku ohut puuvillalanka se oli, tyyliin Novitan Kotiväki, ja kiinteitä silmukoita vääntämällä tuli kyllä aika tönkkö pötkylä. Oiskohan tollanen pylvästely parempi vaihtis?

      Poista
    3. Pylväillä ei tule tönkköä, jonkin verran reikäistä tosin. Riippuu sitten langasta, että kuinka reikäiseltä näyttää valmiina. :)

      Poista
  8. itsellä odottaa myös jonossa tuo, jos itselleni virkkaisin

    VastaaPoista
  9. Oi, onpa hieno! Mää en kyllä ikinä jaksais virkata paitaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Essi! Usko pois, tämä oli yllättävän helppo homma. :) Nopeammin tuli valmista kuin monen neulotun paidan kanssa.

      Poista
  10. Heippa, paljonko sulla meni lankaa tähän? :) Pohdin tässä juuri, paljonko pitäisi varata tämän tekemiseen aavistuksen ohuemmalla langalla&koukulla virkatessa. Tosi kaunista jälkeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juuri punnitsin paidan ja 440g painoi. Semilla on myös vähän ohuempaa kuin ohjeessa oleva ja virkkasin puoli milliä pienemmällä koukulla.

      Poista
  11. Mielettömän hieno paita! Ja tosi kiva blogi muutenkin sinulla, lisäsin lukulistaan :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit