Namu-sukat


Olin pari vuotta sitten ystäväni Marin luona istumassa mukavasti sohvalla teekuppi kädessä ja neule sylissä. Ystävän käsissä oli myös keskeneräinen neule: kämmekkäät, joihin oli tulossa hauskan näköistä vinoa raitaa. Ihastuin kämmekkäisiin oitis ja niistä inspiroituneena neuloin ensimmäiset karkkiväriset vinoraitasukkani reilu vuosi sitten.

Jaoin sukkien kuvan Instagramissa ja kuva sai paljon kommentteja ja kyselyjä, mistä sukkien ohje löytyisi. Aloin miettimään, josko saisin kirjoitettua ohjeen ylös ja julkaistua sen Ravelryssa. Neuloin toiset ja kolmannet sukat samalla mallilla, aika kului ja hioin ohjetta. Lopulta sukkien ohje oli valmis ja niiden nimeksi tuli ensimmäisten sukkien karkkivärien mukaan Namu. Ohje on sekä suomeksi että englanniksi ja kokoja löytyy kaksi, S ja L.

Neuloin omat sukkani Filcolana Arwetta Classicista, joka on suloisen pehmoista merinovillasukkalankaa ja josta löytyy mieletön määrä upeita sävyjä. Vaikka lanka onkin melko ohutta, niin sukista tuli kuitenkin kirjoneuleen langanjuoksujen ansiosta ihanan lämpimät. Kirjoneule vaikuttaa myös siihen, että sukat ovat mukavan napakat, eivätkä ne lörpähdä helposti käytössä. 

Sukat neulotaan ensin pötkönä varresta kärkeen ja niihin tehdään viimeiseksi jälkijättöinen kantapää. Näiden sukkien kanssa kirjoneuleen neulominen on hauskaa ja värien kanssa leikkiminen tekee hommasta vielä hauskempaa! Tämä ohje sopii myös loistavasti jämälangoille.Ohjeen voit ostaa Ravelrysta alla olevan linkin kautta. 
You can buy this pattern from Ravelry via the link below.


Kommentit

Suositut tekstit