Avaruusmekko ja lisähihat 


Kuvat: Teemu Keskinen   Kuvauspaikka: Tehdas 108


Pari viikkoa sitten meidän talo täyttyi iloisesta höpötyksestä, ompelukoneiden surinasta, kaavapapereiden rapinasta sekä viinilasien kilinästä. Olen ollut hirmu onnekas, kun olen löytänyt naapurista ihania ystäviä, jotka ovat ihan yhtä hurahtaneita käsillä tekemiseen kuin minäkin. Sen lisäksi, että ystävien töitä ihaillaan ja suunnitellaan huimaa vauhtia uusia projekteja yhdessä, voidaan jakaa tietoa ja taitoa toisillemme. Tällä kertaa leviteltiin kankaita ja viriteltiin ompelukoneita Pia mentorinamme.


Ompeleminen on siitä mukavaa, että valmista tulee nopeasti, noin niin kuin vaikka neulomiseen verrattuna. Sain yhden päivän aikana valmiiksi kaksi mekkoa, vaikka välillä tehtiin ruokaa ja saunottiin. Erityisen innoissani olen tästä avaruudensinisestä laatikkomekosta, jonka kaavan Pia hahmotteli vanhasta Nanson paidastani. Siinä on tärkeät taskut ja vajaamittaiset hihat ja sen sisällä on mukavan turvallinen olo.

Olen kylmäsorminen vilukissa, jonka vaatekaapista löytyy useampikin vajaamittainen hiha, joten neuloin merinovillalangasta irtohihat, jotka on näppärä lisätä minkä tahansa paidan, mekon tai takin kaveriksi. Jatkopätkistä tuli kertaheitolla vakioasusteitani, sen verran mukavasti ne lämmittävät nytkin tässä tietokonetta näpytellessä.


Kommentit

 1. Mihin osoitteeseen voin lähettää tilaukseni viidelle avaruusmekolle? On nimittäin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Ja noi hihat on harvinaisen nerokkaat.)

   Poista
  2. Mä teen nyt ens alkuun noi hihat :D Mahtista, et teil on ollu siellä mekkotehdas käynnissä!

   Poista
  3. Kiitos ihana Liina! <3 Innostuttiin kaikki tästä mallista niin kovin, että kaikilla naapurin muijilla on nyt samanlaiset avaruusmekot. :D Ja lisää on tulossa. Sun täytyy tulla ompelemaan meidän kanssa itsellesi oma/omat. :) Irtohihoja olen suunnitellut tekeväni jo useamman vuoden ja nyt sitten tuli pakottava tarve tehdä ne tälle mekolle kaveriksi. Mutta hyvä, että nyt sitten.

   Heta, suosittelen hihojen neulomista! Ovat todella kätsyt, varsinkin vähän kylmemmillä säillä. :) Olen ollut ihan ihmeissäni, miten paljon niistä onkin hyötyä tällaiselle huonon ääreisverenkierron omaavalle. Ja ne on niin helppo kiskaista pois, jos tulee liian lämmin.

   Poista
 2. Kiva mekko, kivat taskut ja nerokas idea nuo irtohihat!
  Taidanpa lainata ideaa... Sisällä kyllä tarkenen, mutta takin alla olis kätevät, kun mullakin melkein kaikki tunikat on vajaahihaisia 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on useampi vajaamittaiset hihat omaava villapaita ja olisin pitänyt niitä mielelläni kovemmillakin pakkasilla, mutta niiden kanssa tuli vilu takin alle. Irtohihojen kanssa ei enää tullut. :)

   Poista
 3. Kiva mekko, kivat taskut ja nerokas idea nuo irtohihat!
  Taidanpa lainata ideaa... Sisällä kyllä tarkenen, mutta takin alla olis kätevät, kun mullakin melkein kaikki tunikat on vajaahihaisia 😊

  VastaaPoista
 4. Ihana mukavuusmekko. Ja kylläpä jatkopätkistä tuli tyylikäs yhdistelmä mekon kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On se kyllä mukava mekko! :) En ehkä osaa kohta muuta päälleni pukeakaan. :)

   Poista
 5. Siis niin ihana! Tosi kiva kuvauspaikka myös! :) Kuulostaa hyvältä tuo yhdessä ompelu, kun ompelustakin on mahdollista saada sosiaalista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Yhdessä ompeleminen on kyllä inspiroivaa puuhaa. Ongelmana on vain se, että tulee liikaa uusia ideoita. :) Ja se, että pöytätila alkaa loppumaan, kun on niin monta ompelukonetta ja saumuria surisemassa. :D

   Poista
 6. Oi näyttää niin mukavalle! Mekot on parhautta.

  VastaaPoista
 7. Onpa lutunen! Ja taskut eri nätit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan koukussa taskuihin! Aina ensimmäiseksi, kun tulee joku kivannäköinen mekko vastaan, niin pitää tarkastaa, että onko siinä taskut. :D

   Poista
 8. Ah, just ihana! Tarvitsisin itsekin tämmöisiä lisää.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit