Nuolenpäät

Galls and Garter Stitch Beanie from Teemu Keskinen on Vimeo.
Micro (Blue Dot Sessions) / CC BY-NC 4.0


Malli: Nuolenpäät-myssy  Lanka: Rowan Hemp Tweed, väri Pumice, vajaa 100g
Puikot: 3,5 mm ja 4,5 mm pyöröpuikot 40 cm kaapelilla, tai sukkapuikot


Syksyn ensimmäinen myssy — ja aijai minkälaisesta langasta! Rowan Hemp Tweed on lanka, josta tulen varmasti neulomaan muutakin, jotain jossa on lisää pintaneuletta. Olen kerännyt arkistoihini vinon pinon chevron-malleja, joita olisi mukava päästä testaamaan. Myssyt ovat siitä kivoja, että niiden avulla pääsee kokeilemaan uusia erilaisia pintoja helposti ja joutuisasti.

Uuden kokeilua ovat myös tässä postauksessa olevat videot. Kaikki lähti siitä, että koin hankalaksi selittää sanoin myssyn ohjeessa olevaa lankalenkin poimintaa ja mieleeni tuli tehdä siitä video, joka kertoisi koko homman selkeästi. Kun perheestä löytyy kuvaamista töikseen tekevä mies, homma lähti vähän käsistä. Tuloksena lyhykäinen ohjevideo sekä fiilistelyvideo, jotka molemmat on kuvattu iPhone 6:lla. Kaikki palaute videoista sekä myöskin myssyn ohjeesta ovat tervetulleita. 

Videoista takaisin myssyyn ja sen ohjeeseen, joka on seuraavanlainen:

Luo 3,5 mm pyöröpuikoille 94 silmukkaa. Yhdistä suljetuksi neuleeksi ja aloita 1 oikein kiertäen, 1 nurin -joustinneule. Aseta silmukkamerkki kerroksen vaihtumiskohtaan. Jatka joustinneuletta, kunnes resorin korkeus on n. 6 cm. Vaihda puikot 4,5 mm pyöröpuikkoihin samalla, kun teet lisäyskerroksen seuraavasti: neulo *8 o, 1 o etu- ja takakauttta*, toista *-*, kunnes olet lisännyt yht. 10 silmukkaa. (Lopussa pitäisi puikoille jäädä 4 silmukkaa ennen kerroksen vaihtumista ja puikoilla on nyt yhteensä 104 silmukkaa).
Aloita mallineule: 
1. krs. *5 o, 3 n*, toista *-* kerroksen loppuun.
2. krs. *siirrä 5 silmukkaa oikealle puikolle niin, että lanka on etupuolella (silmukoiden etupuolelle tulee lankalenkki), 3 n*, toista *-* kerroksen loppuun.
3. krs. *5 o, 3 n*, toista *-* kerroksen loppuun.
4. krs. *2 o, nosta kerrosta alempana oleva lankalenkki vasemmalle puikolle seuraavan silmukan taakse, neulo seuraava silmukka oikein ja päästä lankalenkki samalla pois puikolta (lankalenkki jää 3. oikean silmukan taakse, kts. alla oleva video), 2 o, 3 n*, toista *-* kerroksen loppuun.
Jatka mallineuletta, kunnes koko myssyn korkeus on n. 21 cm. 
Aloita kavennukset:
1. krs. *5o, 2n yhteen, 1n*, toista *-* kerroksen loppuun.
2. krs. *siirrä 5 silmukkaa oikealle puikolle niin, että lanka on etupuolella, 2n*, toista *-* kerroksen loppuun.
3. krs. *5o, 2n*, toista *-* kerroksen loppuun.
4. krs. 2o, nosta kerrosta alempana oleva lankalenkki puikolle seuraavan silmukan taakse, neulo seuraava silmukka oikein ja päästä lankalenkki samalla pois puikolta, 2 o, 2 n yhteen*, toista *-* kerroksen loppuun
5. krs. *5 o, 1 n*, toista *-* kerroksen loppuun.
6. krs. *4 o, 2 o yhteen*, toista *-* kerroksen loppuun.
7. krs. *3 o, 2 o yhteen*, toista *-* kerroksen loppuun.
Katkaise lanka ja pujota se neulalla jäljelle jääneiden silmukoiden läpi pari kertaa, kiristä ja päättele. 
Galls and Garter Stitch from Teemu Keskinen on Vimeo.

Kommentit

 1. Tää on kyllä niin hieno! Aion ehdottomasti toteuttaa tämän, olen kuolannut tuota pintaa joitakin tunteja. Raportoin sit ohjeesta ja videosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liina! <3 Aikasta nopsa projekti on tämä myssy. Neuloin sen jo kerran valmiiksi, huomasin siinä pari parannusta kaipaavaa kohtaa, purkasin ja neuloin uudestaan. :D Jään jännittyneenä odottamaan videoraportointia!

   Poista
 2. Todella kiva pipo ja hyvät videot : )

  Tätä mallia on pakko pasta kokeilemaan, joten eikun Hemp Tweedin ostoon : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kiitokset palautteestasi! Varsinkin videoiden saama palaute vähän jännittää. Uuden testaaminen on niin kihelmöivää. :)

   Poista
 3. Ihana tunnelma ekassa videossa! Tosi kiva musiikki. Katsoin kaksi kertaa heti putkeen. Lankalenkin nosto oli erittäin selkeästi toteutettu! Näitä lisää! Pipoa on pakko kokeilla heti, vaikkakin eri lankalla. Tää lanka on ootellut kerällä oikeaa mallia tulevaks vastaan ja luulen et nyt osui ja upposi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista kommenteista! <3 Luulen, että videoita tulee vielä jossain vaiheessa lisää. ;)

   Poista
  2. Pipo neulottu, vaikka itse sanonkin nii aika perrrfect tuli! Blogissa kuvat ja muutokset: purrrrlnau.blogspot.fi . :)

   Poista
 4. Miten ihana pipo ja koko blogee! Äkkiä Feedlyyn must-readseihin. :) Olen ihan myyty noille videoille, miten hienot!

  Mun on kyllä laitettava tuo hattu puikoille. Mulla on yksi tympäisytekele laatikossa odottamassa paremmaksi muuttumista ja tämä siitä on tuleva!

  VastaaPoista
 5. Tää sun blogi on ihana. Törmäsin tänään ja pitääkin liittyä lukijaksi. Pitkästä aikaa löytyi uusi mielenkiintoinen blogi. Lukulistalla on jo niin monia, että on kai ruvennut nirsoilemaan, mutta tää on ihana. Tunnelmallinen ja kauniita neuleita täynnä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit