Loputtomat raidat


Kuva: Teemu Keskinen

Kuva: Teemu Keskinen

Kuva: Teemu Keskinen


Kuva: Teemu Keskinen

Malli: Soho Scarf   Lanka: Skein Top Draw Socks, värit Fallow ja Barley, vajaa 100g/väri   Puikot: 3,5 mm


Viime kesän muistan kylmästä kesäkuusta. Niin kylmästä, että se sai haaveilemaan ihanan lämpöisestä huivista. Huivin alku sai hyvän startin, kun sopiva ohje ja langat kohtasivat lankakaapissa.

Ei ehtinyt huivi valmiiksi lämmittämään kesäistä kaulaa. Raita seurasi toista raitaa ja olin fiksuuspäissäni päättänyt neuloa ohjeesta piittaamatta raitoja niin kauan kuin lankoja riitti. Lopulta olin lopen kyllästynyt koko raitoihin ja alkuinnostus lopahti tyystin. Kolea kesä ehti muuttua ihanan lämpimäksi intiaanikesäksi ennen kuin viimeinen reunasilmukka valmistui.

Vaikka prosessi tuntui pitkästyttävältä ja loputtomalta, ei huivista tullut valtavan isoa shaalia. Tuli ihan tavallisen kokoinen kolmio, jonka paras juttu on merinovillainen lanka, joka tekee pinnasta ryhdikkään ja jollain lailla arvokkaan oloisen. Lokakuuta rakastava vilukissa on erittäin tyytyväinen.


Kommentit

 1. Kuvista huomaa että rakastat lokakuuta, hieno tunnelma! Ja kaunis on huivikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä hetki, kun puissa keikkuu vielä viimeiset keltaiset lehdet, aamulla on kostean sumuista, ja illat alkavat hämärtyä, on ihan parasta! Alkaa se aika, jolloin hengaillaan koko ajan villapaita tai -takki päällä. Ja tietysti villasukat jalassa. <3

   Poista
 2. Ihana huivi, upeat kuvat, kaunis malli ja tämä mainio vuodenaika! Rakastan kaikkea. Ja varoituksistasi huolimatta ehkä teen tuollaisen huivinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallihan on superhelppo ja sinänsä ihan mukavaa siinä sivussa -puuhaa. Mutta jossain vaiheessa tikutin sitä hirmuisella vauhdilla ja silti lankakerät tuntuivat pysyvän yhtä isoina. Oikeassa ohjeessa raitoja olisi tullut jonkin verran vähemmän, mutta halusin isomman, vaan ei siitä nyt kuitenkaan niin valtavaa tullut kuin kuvittelin. Voin vain kuvitella, miltä esim. Kapan neulominen on tuntunut, ja nostan isosti hattua teille kaikille, jotka olette sen neuloneet! :)

   Poista
 3. Vitsit kun inspiroivat kuvat <3 (ja on se huivikin ihana:))

  VastaaPoista
 4. Kaunis on huivi ja ihana tuo lanka sinisine sävyineen. Upeat kuvat!

  VastaaPoista
 5. Kaunis raitahuivi ja ihanan hämyiset kuvat. Melkein voisi luulla, että kaipaat pohjoisen kaamosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit Sanna kyllä naulankantaan! Koti-ikävä iskee aina kovimmin näin syksyllä. En edes muista milloin olin viimeksi Lapissa ruskan aikaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit