Vihreä Juniper 


Kuvat: Teemu Keskinen

 Malli: Veera Välimäen Juniper   Lanka: Isager Highland Silk, bottle green, 170g   Puikot: 3,5 mm


Päivälleen vuosi sitten kirjoitin ensimmäisestä Juniperistani. Sitä on pidetty ja pesty, siitä on tykätty hirmuisen paljon ja BC Garnin Colori on käytössä vain parantunut. Kirjoittelinkin tuon vanhan postauksen kommentteihin, että se ei varmasti jää ainoaksi Juniperikseni, eikä jäänytkään.

Uhkailin kommenteissa myös valkata paksumman langan, jotta saisin nopeammin valmista, mutta toisin kävi: valitsin entistä ohuemman langan. Ja hyvä niin. Paidasta tuli ihanan keveä ja ilmava. Tosin näin jälkikäteen ajateltuna olisin voinut ottaa puoli milliä ohuemmat puikot, mutta en tiedä olisiko se tehnyt loppujen lopuksi isoakaan eroa.

Muokkasin mallia samaan tyyliin kuin edelliselläkin kerralla. Aloitussilmukoita loin 124, jolloin pääntiestä tuli juuri sopivan kokoinen, ja hihasaumojen jälkeen tein kavennuksia joka 4. kerros loppuun asti ennen helman resoria. Musta Juniper jäi vähän helmasta naftiksi, koska lanka loppui harmillisesti kesken. Nyt ostin lankaa reilusti ja neuloin Juniper kakkosen selvästi ensimmäistä versiota pidemmäksi. Paidasta tuli täydellinen, ihanan vihreää väriä myöten!Kommentit

 1. Ihana paita! Missä minun Juniperini, miksei vieläkään yhtään sellaista löydy kaapistani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta hei, eikös sulla ollut Coloria Juniperillisen verran jemmassa?! Se on niin hauskaa neulottavaa ja nopeakin (hihat tulee valmiiksi ihan vahingossa ennen helmaa = hihojen neulomista ei tarvitse tuskailla). Siit vaan! :)

   Poista
 2. Kaunis! Tuollaisesta ohuesta langasta houkuttelisi neuloa itsellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Jos tekee tällaisen lepakkohihatyylisen ratkaisun, niin ohut lanka on mitä mainioin ratkaisu. Tulee ihanasti laskeutuva helma. :)

   Poista
 3. Ah, mikä paita. Ja sopii sulle kuin nenä päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä itsekin, että tällälailla lepakoituna sopii mulle ihan kivasti. :D Ja sopii varmasti melkein kenelle vaan!

   Poista
 4. Oijoi, se on kaunis! Jo sen sinun ensimmäisesi jälkeen ostin ohjeen ja pitkään mietin lankavalintaani. Aloitin omani jo muutama viikko sitten ja näistä kuvista sain uutta virtaa ottaa Juniper ihan ykköstyöstettäväksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuskin maltan odottaa sinun versiotasi! Minkä langan valitsit?

   Poista
 5. Ihana väri! Tuota lankaa tulikin tässä juuri hankittua, vaan nyt mietin miksei valinta osunut tuohon väriin?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä värisiä sitten hankit? Noissa Highland Silkeissä on niin monta hyvää väriä, että vaikeahan niistä on sitä kivointa valista! :D Itse päädyin vihreään, koska... no koska kevät!

   Poista
  2. Mulla on nyt ruskeaa ja korallia. Oli joku ajatus, etten ota vihreää ku kaikilla muilla on sitä ja nyt tuntuu vähän hölmöltä... Teen kohta jonkun ihanan koralli-ruskean jutun kostoksi :D

   Poista
 6. Ihana Juniper!Mulla pari paitaa jonossa niiden jälkeen on vuorossa Juniper

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy sitten tulla kurkkimaan, millainen sinun versiostasi tulee. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit