Sukkia ja nokkosia





 






Malli: varsi Black And White Chevron Socks, loput improvisoitu  
Lanka: Onion Knit Nettle Sock Yarn   Puikot: 2,5 mm


No nyt sekin on testattu, nokkosta sisältävä sukkalanka meinaan. Fiilikset hyvät ja nyt jännityksellä odotan, miten sukat kestävät tällaisen villasukkaholistin käytössä. Yhden jutun olen jo ehtinyt huomata: suuresta nokkosmäärästä johtuen sukat eivät tunnut samalla tavalla lämpöisiltä kuin villavammat toverinsa. Toukokuussa se on varmasti ihan loistava ominaisuus, mutta näin paukkupakkasten kylmettämillä lautalattioilla ei vain tarkene (tunnustan, minulla on ollut viimeiset neljä päivää kolmet villasukat päällekäin).

En ole mikään kirjoneuleguru, joten ajattelin, että on turvallisinta aloittaa molempien sukkien neulominen yhtä aikaa. Jos vaikka jostain kumman syystä innostun neulomaan varsia oikein kunnolla, niin ei jää se toinen sukka sitten odotuttamaan itseään, kunnes kyllästyn koko sukkaan ja puran sen ja teen kuitenkin ihan perusraitasukat. Taktiikkani osoittautui toimivaksi ja sain kuin sainkin varret valmiiksi, eikä mennyt edes puolta vuotta. 

Ohjeessa loppuosa sukasta olisi pitänyt neuloa kahdessa osassa, ylä- ja alaosa erikseen, mutta se kuulosti to-del-la vaivalloiselta. Päädyin kokeilemaan jälkikäteen neulottua kantapäätä ja nyt mietinkin, miksen ole sitä koskaan aiemmin kokeillut. Melkein yhtä kiva kuin tiimalasikantapää. 

Olen nyt niin hyvässä sukkavireessä, että taidan Liinan innoittamana aloittaa seuraavaksi Amelia Putrin Farmers Socksit.

Kommentit

 1. Hieno malli ja väriyhdistelmä! Taidan ottaa sen do it-listalleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin noista väreistä tosi paljon. :)

   Poista
 2. Hienot on. Mun pitäisi totutella kans tuohon kahteen sukkaan yhtäaikaa. Se toinen on niin vaikea joskus tehdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tilanteessa olisi toinen sukka ihan varmasti jäänyt neulomatta, jos en olisi tehnyt molempia yhtä aikaa. :) Lisäksi tein niin paljon omia muokkauksia, että olisin ehtinyt unohtaa, mitä kaikkea siinä ekassa sukassa teinkään. :D

   Poista
 3. Ne on ihanat! Muakin kiinnostaa kauheasti tuo nokkoslanka, mutta just nyt en kyllä osta lankaa, en, nngngngng.

  Tuo sukan malli on kyllä ihan tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuota ehtii vielä myöhemminkin ostamaan ja testaamaan. :D

   Poista
 4. Kauniit ovat. Piti oitis napata ohje talteen, kiitos vain! :)

  VastaaPoista
 5. Ai kaunista, niitähän pitää siis muutenkin kuin vain lämmikkeenä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit