Persikkainen Rikke

Kuvat: Teemu Keskinen

 Malli: Rikke Hat   Lanka: Lang Yarns Novena, väri 59, vajaa 50 g   Puikot: 3 mm ja 4,5 mm


Kävimme siskon kanssa marraskuussa päiväretkellä Helsingissä, ihan vaan rennosti lankakauppoja kiertelemässä. Onnekseni siskoni on yhtälailla lankahöperö kuin minä, eikä minun tarvinnut kokea huonoa omatuntoa, vaikka lankahyllyjä tutkittiin ensin myötäpäivään ja sitten vastapäivään, ja sitten lopuksi vielä pompittiin hervottomasti sinne tänne, koska ei osattu päättää kannattaisiko ottaa pellavalankoja kesää varten vai sittenkin muhkeita villalankoja ihan just alkavaa talvea ajatellen.

Yllätin itseni valkkaamasta näinkin punaisen persikkaiset Rikke-langat ja vielä yllättyneempi olen ollut siihen, miten kovasti tonttulakkimaisesta myssystäni tykkäänkään. Ja jos Rikke-myssy ei ole vielä tuttu, suosittelen, suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan (varoituksena sanottakoon, että luultavasti se ei jää yhteen myssyyn). Tämä on nyt minun kolmas Rikkeni ja paras kaikista. Luulen, että nappiin menneen värivalinnan lisäksi ohjetta puoli milliä pienemmät aloituspuikot tekivät ihmeitä.  Ja juu, onhan siellä se tupsukin, taas.

Kommentit

 1. No kyllä kannatti astua mukavuusalueensa persikkaiselle ulokkeelle. Ihana. Eikä se oo yhtään tonttuisa, sitä paitsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan kannatti. :) Jos joskus on lanka jämähtänyt käteen heti ensikosketuksesta, niin tämän persikka-Novenan kanssa niin todellakin kävi. Ihan arvaamatta ja pyytämättä.

   Poista
 2. Mutta eihän pipo ole pipo ilman kunnon tupsua, eihän? Tosi kaunis Rikke, pitäisköhän minunkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tupsut on kyllä tosi jees. Välillä vaan tekee mieli tehdä jotain arvaamatonta. :) Jos et vielä ole Rikkeä neulonut, niin äkkiä korjaamaan tilanne! Malli on maailman simppelein, melkeinpä ärsyttävän yksinkertainen ja sopii kaikenkarvaisiin (tai jopa karvattomiin) päihin.

   Poista
 3. Rikke on kaikessa yksinkertaisuudessaa loistava pipomalli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, loistava! Niin loistava, että sitä samaa mallia jaksaa neuloa (tylsistä oikeista ja nurjista kerroksista huolimatta) useammankin kerran. Tiedän tapauksen, jossa Rikke-hullaannus on johtanut usean kymmenen myssyn neulomiseen. :)

   Poista
 4. Kiva pipo. Latasin itellekin jos vaikka koittais aloittaa. Pipoja aina tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina on hyvä syy neulaista uusi pipo! :)

   Poista
 5. Se on ihana ja pitäähän siinä tupsu olla, että mätsää huivin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mätsäävät kyllä aikasta mukavasti yksiin, pipo ja huivi. Ovat vallan tupsusamikset. ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit