Harmajainen Pariisi

 


 Malli: Isabell Kraemerin Paris toujours   Lanka: Semilla Cablé, 200 g   Puikot: 6 mm


Pitäisi muistaa tallentaa koko neulomisprosessi tarkemmin. Miten lanka keriytyy vyyhdiltä, missä kaikkialla keskeneräinen neule on kulkenut mukana ja miten lämpöinen kylpy sekä hellä pingotus tekevät pitsineulokselle ihmeitä.  Monesti pitkä, ehkä vähän kuoppainenkin prosessi on se tärkein juttu koko hommassa.

En minä tämänkään huivin kanssa muistanut tallentaa kaikkea. Eikä siihen aina ole kunnollista hetkeäkään. Mutta olen iloinen, että muistin kaivaa kameran esille edes vähän ennen huivin lopullista valmistumista. Ehkä nyt muistan aiemmin.

Mietin myös sitä, että miten liottamista ja pingoittamista on vaikea malttaa odottaa. Miksi aina pitää mennä sörkkimään vedestä nihkeää työtä liian aikasin? Miksei vain voisi odottaa yön yli? Ehkä siihen vaikuttaa omalta osaltaan myös se, että mitä innostuneempi lopputuloksesta on, sitä vaikeampi on odottaa seuraavaan aamuun. 

Ja kyllä, tämän huivin kuivumista oli todellakin vaikea odottaa. Heti ensimmäisistä silmukoista alkaen oli sellainen tunne, että tämän kanssa meni kaikki nappiin: lanka, ohje ja kaikki. Puolitoista vuotta sitten hamstraamani neljä kerää ei ihan riittänyt täyteen malliin, mutta se ei haittaa ollenkaan. Olen täydellisen tyytyväinen.


Kommentit

 1. Ihanalta näyttää huivi ja kuinka ollakaan tuntuu niin tutulta tuo muistiinkirjoittamisen haaste ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli jo kouluaikoina vaikea muistaa kuvata ja kirjoittaa eri työvaiheita ylös. Kun oikein uppoutuu tekemiseen, jää siinä kaikki muu taka-alalle. Varsinkin, jos pitää kaivaa iso järkkäri kuvaamista varten esille, niin ihan varmasti jää puolitiehen. :D Mutta onneksi kännykässä on ihan ok kamera ja kännykkä on aina mukana. :)

   Poista
 2. Kaunis!! Totta, pitäisi dokumentoida ja ottaa kuvia matkan varrella, niitä on itsestäkin kiva sitten tutkailla kun neulomus on valmis. Tuo vati on muuten myös ihana. Vanhempieni mökillä tuollaisen muistan olleen. Olisikohan edelleen tallella, pitääpä tarkistaa keväällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monen neulomuksen vaiheisiin liittyy kaikenlaisia muistoja, jotka voisivat jäädä paremmin muistiin, jos ottaisi kameran useammin esille. Toisaalta taas en tykkää siitäkään, että koko ajan sohitaan kameralla. Pitää myös muistaa nauttia itse tekemisestä. :) Emalivatiin liittyy muistoja ajalta, jolloin asuimme 1914 valmistuneessa paritalossa, jossa ei ollut käsienpesuallasta. Meille syntyi vauva ja ystävä osti tuon vadin meille pyllynpesuastiaksi. Kesällä käytetyt vedet heittiin puutarhaan. :)

   Poista
 3. I love this so much! Beautiful design and work.

  VastaaPoista
 4. Se on ihana! Toi malli on muakin puhutellut jo pitkän tovin, mutta täksi talveksi en sitä enää neulo. Ensi syksynä tulee varmasti taas kylmä. Mutta onpa kiva nähdä siitä sun upea tulkinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ehdin ihastella mallia tovin ja sitten naapurin Pia aloitti huivin neulomisen Silkbloom Extra Finosta ja se oli niin ihana, että oli pakko itsekin aloittaa. :) Ja ei ole kiirettä huiveilla Suomenmaalla, kylmä tulee aina uudestaan, ja uudestaan, ja uudestaan...

   Poista
 5. Hieno! Sopivan simppeliä pitsiä, mutta pitsiä kuitenkin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei liene salaisuus, että en ole ihan hirveän innostunut pitseistä. Sopivan simppeliä pitsiä jopa minäkin voin neuloa. :D Pitsi on kyllä siitä mukavaa, että se tuo pingoittamisen yhteydessä hurjan paljon lisäkokoa työhön (mikäli suuri koko on jees) ja koko komeus paljastuu muutenkin vasta, kun on malttanut odottaa sinne seuraavaan aamuun.

   Poista
 6. Kaunis, rauhallinen kokonaisuus - malli, lanka, kuvat.

  VastaaPoista
 7. On kyllä komea huivi! Ja kyllä, aina on lapsenomainen malttamaton into käyttää neulomuksia heti nyt heti paikalla eikä vasta pingotuksen jälkeen!

  VastaaPoista
 8. On kyllä kerrassaan ihana <3 Jotenkin tuo väri sopii ihan loistavasti tuohon malliin.

  VastaaPoista
 9. Tässä huivissa on kaikki kohdallaan, ai että!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit