Sininen hetki
 

 
Kuvat: Teemu Keskinen

Lanka: Isager Merilin, petroolinsininen 16, n. 250g   Puikot: 3,5 mm


Se ei ole enää mikään uusi paita. Se on hiukan huopunut ja nyppyyntynyt käytössä eli se on jo vähän eläneen näköinen. Värin valitsin sen vuoksi, että juuri tätä väriä sattui sillä hetkellä olemaan tarvittava määrä yhtä paitaa varten. Paidan malli syntyi tehdessä: katsoin vain kuinka aloitussilmukat lasketaan ja tein pienen mallitilkunkin sitä varten.

En pidä lopputulosta ihan nappisuorituksena. Raglan-lisäyksiä tuli liikaa ja niinpä paita pussittaa kainaloista. Pääntiestä tuli vähän liian iso. Kaikesta huolimatta paita on päälläni usein. Väri on ihanan syvän sininen ja pienet pussitukset sekä nypyt vain antavat lisää luonnetta. Hihansuiden ja helman nurin neulottuihin reunoihin olen erityisen tyytyväinen.

Se on paita numero kaksi.

Kommentit

 1. Mulla on vain muutama kerä tätä väriä, se on ihana!! Voin vain kuvitella miten ihana merilin on paitana. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavasti toimii Merilin paitanakin. :) Tosin lanka ei ole superwash-käsiteltyä, niin se tuppaa vanumaan melko herkästi (tässä paidassa kainalot), mutta se ei ole minua haitannut. Haaveilen jo toisen Merilin-paidan neulomisesta, ehkä kamelinruskean tällä kertaa.

   Poista
 2. Oi tää on ihana. Ja ihan sun paita, kun on niin ihana! Ja noi nurjat reunat on huippu pieni yksityiskohta, aion kopsata sen joskus, sori vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän on tuollainen vinksallaan oleva ja virttynyt, niin kuin minäkin. :) Nurjat reunat ovat kyllä ihan toimivat. Harmi, kun en tajunnut tehdä sitä myös pääntielle. Täytyy kai siis tehdä vielä toinen paita... Olen vain otettu, jos kopsaat. :)

   Poista
 3. Onpa kaunis! Varmaan aivan älyttömän kivan tuntuinen päällä ja näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mukava paita päällä. Ei liian paksu, mutta kuitenkin sopivan lämmin ja pellava nyt on ihana missä vaan. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit