Takinkääntäjä

Kuva: Teemu Keskinen


Kuva: Teemu Keskinen
Kuva: Teemu Keskinen

Malli: Featherweight Cardigan  Lanka: Isager Alpaca 2, väri 7s, 150g  Puikot: 3,75 mm


Kesäpäivänseisauksen kunniaksi seisoskelua keskiyöllä lupiinipellolla, yllä nurinkurin kääntynyt villatakki (ja seurana hyttysparvi sekä etäällä hyppelehtivä jänis). En vain voi sille mitään, että nurjien silmukoiden luoma elävä pinta näyttää juuri tällä hetkellä ihanimmalta. Nurjapuoliblues soi ja levy on jumittanut tiukasti yhteen kohtaan.

(Ursan mukaan "Kesäpäivänseisaus on hetki, jolloin aurinko on pohjoisimmillaan. Tällöin myös Auringon deklinaatio (ks. rektaskensio ja deklinaatio) on suurimmillaan. Kesäpäivänseisauksen aikaan Aurinko on pisimmillään horisontin yläpuolella maapallon pohjoisella puoliskolla. Kesäpäivänseisaus on kesäkuun 20.-22. päivä.")

Kommentit

 1. Se on ihana. Tosi kaunis. Melkein yhtä kaunis kuin malli.

  Mulla on sama tuon nurjan kanssa. Tartutit sen muhun. Mistä superkiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen! <3

   Voi kääk, onko tämä tarttuvaa! Onneksi vaikutat siltä, että oireet ovat vain positiivisia. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli kyllä kesämekkosten paras kaveri. :)

   Poista
 3. Se on ihana! Mäkin olen alkanut katsella nurjaa sillä silmällä, tämä on siis hyvin tarttuvaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tartuttaminenhan alkaa olla vakavaa. Taudin saaneet tunnistaa nurinkurin olevista villasukista sekä villatakeista ja -paidoista. :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Voi kiitos! Olen ihan rakastunut tuohon Alpaca kakkoseen. Ihan parasta lankaa!

   Poista
 5. Ihana neule! Olen tehnyt saman mallin aiemmin, ja tykkäsin sen yksinkertaisesta toimivuudesta kovasti. Omastani tuli kuitenkin inasen niukka, ja tuolla tavalla nurja puoli ulospäin se näyttää todella raikkaaammalta. Pitää ehkä ottaa vielä uusi yritys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt aloittaisin uuden takin neulomisen, niin tekisin itsellenikin hitusen suuremman koon. Tosin en ole vielä pingottanut takkia kunnolla. :) Tätä mallia voisi todellakin tehdä useamman kappaleen, kun variaatioita on niin paljon: hihojen ja helman mittaa voi säätää, resoriosia voi muutella, kauluksen voi neuloa eritavoilla ja tietty eri langoista tulee ihan omanlaisensa. :)

   Poista
 6. Voi, kuinka kaunis! Koskahan saan omani puikoille...

  VastaaPoista
 7. Tämä lanka ja pikkuinen takki on just niin hyvä yhdistelmä kuin ajattelinkin, kun kerroit aikovasi tuon tehdä. Näkisin sut myös siinä tummemmassa Alpaca-2:n ruskeassa :-)
  Ohuehko, lämmin villatakki on tämän kuun säihin niin sopiva. Villatakkikesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villatakkikesä kuvaa tätä suvea enemmän kuin hyvin. :D Piti aloittaa ison villaisen huivin neulominenkin, kun on ollut niin vilu.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit