Nietos-myssy, ohje

Alla olisi ohje simppeliin Nietos-myssyyn, jonka neuloo vaikka yhdessä illassa, jos kovasti innostuu. Kainuunharmaksen villasta tehty HarmasLempi -hahtuvalanka on ehkä ihaninta lankaa, jota olen koskaan neulonut. Niin kaunista, ettei sitä melkein raaskinut keriä, ja niin uskomattoman pehmeää, että haluaisin pitää myssyä päässä ihan koko ajan. 

Ohjetta ei ole taaskaan testineulottu, joten kaikki palaute otetaan innolla vastaan! :)Nietos-myssy

 

Koko: aikuinen

Tarvikkeet: 

- Rintalan tilan HarmasLempi tai Lempi -hahtuvalankaa n. 100g
- Puikot: 6 mm sukkapuikot tai pyöröpuikot 40 cm kaapelilla (tai pitemmällä kaapelilla, jos neulot pipon magic loop -tekniikalla)
- 1 silmukkamerkki
- päättelyneula


1. Luo puikoille 54 silmukkaa. Aseta silmukkamerkki kerroksen vaihtumiskohtaan ja yhdistä suljetuksi neuleeksi. Aloita 1 oikein kiertäen, 1 nurin -joustinneule. Neulo yhteensä 10 kerrosta. 

2. Neulo seuraava kerros oikein. 

3. Jatka joustinneuletta niin, että aloitatkin kerroksen ensin nurjalla silmukalla ja sitten 1 oikein kiertäen, 1 nurin, 1oikein kiertäen jne. Eli joustinneuleiden oikeat ja nurjat silmukat vaihtavat paikkaa. Neulo joustinneuletta yhteensä 10 kerrosta.

4. Neulo seuraava kerros oikein.

5. Jatka taas joustinneuletta ja tälla kertaa samalla tavalla kuin kohdassa 1, eli 1 oikein kiertäen, 1 nurin. Neulo joustinneuletta yhteensä 10 kerrosta.

6. Aloita kavennukset: Neulo 4 oikein, 2 oikein yhteen. Jatka näin kerroksen loppuun. 

7. Neulo seuraava kerros oikein. 

8. Neulo 3 oikein, 2 oikein yhteen. Jatka näin kerroksen loppuun.

9. Neulo seuraava kerros oikein.

10. Neulo 2 oikein, 2 oikein yhteen. Jatka näin kerroksen loppuun.

11. Neulo 1 oikein 2 oikein yhteen. Jatka näin kerroksen loppuun.

12. Neulo 2 oikein yhteen koko ajan.

13. Katkaise lanka ja pujottele se loppujen silmukoiden läpi. Kiristä ja pujottele lanka vielä kerran silmukoiden läpi. Päättele langanpää. Lisää tupsu, jos tykkäät.

Vinkki: Jos saat pipon valmiiksi, ja jos sinulla ole juuri sillä hetkellä päättelyneulaa mukanansi, voit myös neuloa yhden silmukan ja vetää langan sen jälkeen silmukan läpi ja jatkaa näin koko kerros loppuun. Saat puikot pois työstä ja voit mallailla pipoa heti päähäsi ja langanpään päättelemisen voi tehdä myöhemmin.

Jos laitat omasta Nietos-myssystäsi kuvia esim. Instagramiin, niin laitathan mukaan hästägin #nietosmyssy, niin löydän kuvat nopeasti. :)

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit