Uniform


Lanka: Rintalan Tilan Iivari Kainuunharmaslanka, väri tummanharmaa, 440 g (langat saatu blogiyhteistyönä)
   Puikot: 4 ja 4,5 mm


Tiedättekö sen tunteen, kun kesän loppupuolella alkaa odottamaan syksyä ja sitä, että saa pukea jotain ihanan villaista päälle? Minulla on just nyt sellainen olo. Katselen haikeana pipokorista vilkkuvia villamyssyjä ja vanuneita lapasia. Ja sitten minulla on tämä uusi villatakki, jonka kanssa on vain pakko odotella. 

Takista tuli yhtä lempeä kuin kainuunharmaslampaat: vähän pörroinen, suloisen pehmeä ja kauniin harmaa. Ensi talvena sen suojissa kelpaa siemailla teetä pönttöuunin edessä ja haaveilla seuraavan kesän helteistä.

Villatakin ohje oli siitä vinkeä, että takin ulkoasun sai koota erilaisista vaihtoehdoista mieleisekseen. Oli erilaisia helman pituuksia ja malleja, kaksi erilaista hiha- ja kaulusvaihtoehtoa, sai valita taskut/ei taskuja ja vyönkin olisi voinut neuloa. Minä halusin takista sellaisen pappatakin, joka ei kiristä eikä purista ja joka mahtuu tarvittaessa talvitakin alle ilman suurempia asetteluja. Ja semmoisen myös sain. Ainoa miinus ohjeessa oli se, että takki neulottiin alhaalta ylös. Ja minä hassu huomasin vasta ohjeen maksettuani, että ohjeesta olisi ollut uudempi, ylhäältä alas -versiokin saatavilla! No arvatkaa ostinko enää toista ohjetta siinä vaiheessa... Nyt voin asiaa jo harkita, koska haluaisin lyhyemmän version vaaleanharmaasta Iivarista.


Kommentit

  1. Varsin passeli olisi tällainen takki jokaisen neulojan univormuksi :) Tosi kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää on kyllä nimensä veroinen malli! :D En ehkä ensi talvena pukeudu mihinkään muuhun.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit