Telja


Malli: Jennifer Steingassin Telja  Lanka: Istex Léttlopi, yht. 470g, 
värit 9264, 0054, 0058, 9428 ja 9419  Puikot: 3,5 mm ja 3,75 mmOlen haaveillut islantilaisvillapaidasta jo hyvän tovin ja suunnitelmissani oli neuloa sellainen joskus, ehkä vuoden parin sisällä. Mutta ihana ystäväni Maija oli päättänyt neuloa paidan heti ja sai samalla houkuteltua minutkin mukaansa miettimään mallia, suunnittelemaan värejä ja tilaamaan lankoja. Ja hups vaan, minulla oli iso kassillinen herkullista islantilaista villalankaa upeissa väreissä. 

Ei mennyt ihan putkeen minun Teljan neulominen. Vaikka neuloimme Maijan kanssa mallitilkut ja mittailimme rinnanympärykset huolella, sain todeta valmiiksi neulottu paita päälläni, että aivan liian isohan siitä tuli. Purin vähän hammasta purren koko vartalo-osan kirjoneulekaarrokkeineen päivineen (vieläkin vähän kirpaisee, kun tätä muistelen) ja aloitin neulomisen uudestaan huomattavasti pienemmän koon silmukoilla. Eikä se nyt oikeasti niin kamalaa ollut, purkaa ja neuloa uudelleen. Sainpahan hyvää kirjoneuleharjoitusta samalla. 

Tämä minun Teljani on kuin reilun kokoinen lämmin halaus. 
Kommentit

  1. Kyllä on kaunis! Erityisen ihanat on nuo hihansuut ja helma raitoineen, niin viimeistellyn näköinen. Miekin haaveilen islantilaispaidasta, vielä joskus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emma! Nuo kirjoneuleet ja rullautuvat reunat helmassa ja hihansuissa ovat kyllä piste iin päälle. :) Nyt tekisi mieli tehdä toinen paita eri väreillä.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit