Myssy nimeltä Nökö


 

Lanka: Lang Yarns Donegal, värit nro. 26 ja 67, yht. 45g   Puikot: 2,5 mm


Rennomman puoleinen Nökö on Broken Seed Stitch -kämmekkäiden kaveri, samoista langoista ja samalla puikkokoolla neulottu. Alunperin myssyyn piti tulla kämmekkäiden tavoin rikottua helmineuletta, mutta sainkin idean tehdä kaksiväristä ainaoikein-neuletta (koska laiskotti).
 
Nököllä on kaksi erilaista luonnetta: sen voi heittää huolettomasti suoraan päähänsä, tai sitten sen voi pukea tiukkapipoisemmin taittamalla joustinneulereunuksen ylös. Tähän myssyyn ei tullut tupsua lain, vaan neuloin viimeisillä kahdeksalla silmukalla pienen baskerihenkisen pätkän, eli nökön.


 Kommentit

 1. Onpas kerrassaan mainion näköinen pipo! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan värinen pipo ja todella kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmaan vivahteikkaat tweed-langat ovat kyllä parhautta. :)

   Poista
 3. Siis toi pinta. Upea. Tykkään siitä vielä enemmän kuin broken seed stitchistä. Onko se nyt siis ihan vaan yhden raidan ainaoikein-neuletta vai siis kuinka?

  Ja hieno on koko pipo, ottaisin itellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se on ihan vaan yhden raidan ainaoikein-neuletta. :) Tämä myssy taisi mennä niin, että tummempi lanka on aina oikeaa ja vaaleampi nurjaa. Nyt olisi syyhy kokeilla tuota pintaa johonkin muuhunkin, esim. villatakkiin. Mutta kuinka ratkaista tasona neulottavan neuleen värin vaihdot... Pyöröpuikoilla jokatoinen kerros hyppäys takaisin saman kerroksen alkuun?

   Poista
  2. Eikös se kaksivärinen patentti mee samalla tavalla? Mutta siis hieno on pipo, ja tuo neulepinta erityisesti, piti sanomani. Ja nökö siellä pisteenä i:n päällä!

   Poista
  3. No juu, niinhän se näyttää menevän! :D Mä oon neulonut kaksiväristä patenttia vain pyörönä, niin en tajunnut vertailla niitä. Stupid me! Mulla olis jo mielessä yksi takkimalli, jota nyt täytyy ehkä alkaa suunnittelemaan ja lankoja hamstraamaan. :)

   Poista
  4. Eiks kaksivärisessä patentissa kuitenkin nostella silmukoita sun muuta?

   Poista
  5. Joo, nostellaan ja tehdään kaikkea muutakin ekstraa. Itse ajattelin samana siis sitä, että yhdellä värillä kun pääsee kerroksen loppuun, niin sitten siirretäänkin työ puikoilla takaisin alkuun, jossa on odottelemassa se toisen värinen lanka. :) Eli tehdään ihan vaan ainaoikeaa, mutta sahataan joka toinen kerros aina alkuun. Selvitinköhän tämän järkeenkäypästi...

   Poista
  6. JOO! Selitit! Nyt vasta tajusin ylipäänsä, mistä on kyse!

   Toivon joulupukilta keskittymis- ja lukutaitoa :'D

   Poista
 4. Höh, mun edellinen kommentti lensi näemmä tiehensä... Mutta tykkään kanssa tuosta pinnasta kovasti, näyttää tosi hyvältä! (Ja huomattavasti pienemmällä vaivannäöllä kuin patentissa :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit