Laukkuun mahtuva paita      Malli: Eiran Langat -lehtisen Mohairpusero (syksy/talvi 2012-2013)  Lanka: Lang Alpaca Superlight, väri 70, vajaa 100g  Puikot: 4,5 mm

Pörröinen ja keveä kesäkaverini on vihdoin valmis. Piti olla jo viime suvena, mutta tuli toinen hiha ja uupumus. Pyöriön neulominen ei innostanut sitten pätkääkään ja niinpä mohairlangat saivat kyydin lankakaapin uumeniin. Väliin tuli syys ja talvi ja niiden mukana muhkeammat langat. Unohdin koko paidan tykkänään.

Talven jälkeen aloin haaveilemaan ohuesta villatakista: sellaisesta, joka menee mukavasti takin alle ja jonka saa helposti mahtumaan laukun perukoille, jos tuleekin liian lämmin. Silloin lankakaapin alimmalta hyllyltä kurkkasi puolikas paidan hiha ja siinähän se haaveilemani kepeä neule oli jo melkein valmiina. Pyöriön neulominenkin tuntui ihan ookoolta pienen breikin jälkeen ja eipä aikaakaan, kun paita köllötteli pyykkitelineellä pingottumassa.

Parin päivän testailun jälkeen olen paitaan oikein tyytyväinen. Sitä tuskin huomaa päällänsä olevankaan, ja hihoista tuli juuri sopivasti reilun pituiset. Vielä minä sen kevyen villatakinkin neulon. Ehtii sitten tällä vauhdilla viimeistään ensi vuoden kesäksi valmiiksi.


Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! :) Hirveesti tekis mieli tehdä toinen samanmoinen, mutta yhtenä kappaleena.

   Poista
 2. Onpa ihana paita! Ja miten upea harmaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä erityisen hyvä harmaa. ;) Vähän utuinen, mutta samalla tumma sävy.

   Poista
 3. Ihanan kevyen näköinen. Ja silti varmasti lämmin, kun on alpakkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, lämmin on. :) Just sellainen kesäillan unelma.

   Poista
 4. Mulla aina tyssää siihen pyöriöön neulomiset, tai sitten kantapäähän :D Kaunis paita :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit