Kaksi vaaraa -huivi

 

 Malli: Kaksi vaaraa -huivi  Lanka: Isager Merilin, värit 00, 7s, 59 ja 61, yhteensä 100 g   Puikot: 3,5 mmKaksi vaaraa -huivi

Tarvikkeet: 

- Fingering-vahvuista lankaa, värit A, B, C ja D, yhteensä n. 100g. Tähän huiviin voi käyttää mukavasti lankakerien loppuja.
- 3,5 mm puikot
- päättelyneula

Lyhenteet: OP = oikea puoli, NP = nurja puoli, krs = kerros

Intarsian neulomiseen löytyy ohjevideo täältä:  https://www.youtube.com/watch?v=okoeIF3NhkU
 (tosin tässä huivissa ei ole nurjia kerroksia, mutta muuten menee samaan tyyliin)

Tee näin: 

Luo värillä A 3,5 mm puikoille 4 silmukkaa.

1. krs. Neulo 1 oikein, neulo seuraava silmukka etu- ja takakautta (yhden silmukan lisäys) ja neulo loput silmukat oikein.

2. krs, 3. krs, ja 4. krs, neulo oikein.

Toista 1. - 4. kerroksia, kunnes huivi on sopivan leveä (mallihuivissa 54 silmukkaa).

Aloita intarsiakuvion neulominen:

Neulo värillä B yksi kerros oikein. Käännä työ.

1. krs. OP: Neulo värillä C yksi silmukka. Vaihda väriin B niin, että väri B tulee värin C alta (langat sitoutuvat toisiinsa, eikä työhön tule reikää). Neulo kerros loppuun oikein värillä B. Käännä työ. 

2. krs. NP: Neulo värillä B siihen asti, kunnes jäljellä on yksi värin B silmukka. Nosta värin C lanka työn eteen puikkojen välistä ja ota väri B sen alta työn taakse (taas lankojen pitäisi sitoutua toisiinsa niin ettei työhön tule reikää) Neulo loput silmukat oikein värillä C. Käännä työ. 

3. krs. OP: Neulo oikein kunnes olet neulonut kaikki värin C silmukat. Neulo vielä yksi värin B silmukka. Nosta väri B värin C alta ja neulo sillä kerros loppuun. 

Toista kerroksia 2. - 3., kunnes jäljellä on enää värin C silmukoita.

Kun olen neulonut yhden kerroksen pelkästään värillä C, vaihda värien paikkaa toiseen suuntaan, niin että värin B silmukat lisääntyvät uudelleen. Jatka värien vaihtamista kunnes jäljellä on taas vain värin B silmukoita.

Aloita värin D lisääminen työhän samasta reunasta kuin värin C. Neulo kuten 1. krs. mutta muuta värin C tilalle väri D. Jatka taas kerroksilla 2. - 3., kunnes työssä on vain värin D silmukoita. Aloita värin B silmukoiden lisääminen ja jatka kunnes olet neulonut koko kerroksen värillä B.

Vaihda työhön väri A (katso, että tässä vaiheessa sinulla on OP edessä). Neulo kerros oikein. Käännä työ. 

Aloita kavennukset (kavennukset tulevat nyt oikealta puolelta katsottuna vasempaan reunaan, kun lisäykset tulivat oikeaan reunaan).

1. krs. Neulo yksi silmukka oikein ja neulo kaksi oikein yhteen. Neulo loput kerroksen silmukat oikein.

2. krs., 3. krs., ja 4. krs. Neulo oikein.

Toista kerroksia 1. - 4. kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. Päättele silmukat. Päättele langanpäät.


Tätä ohjetta ei ole testineulottu, joten siinä voi olla virheitä. Iloisena otan vastaan kaikki korjausehdotukset.  :)


Kommentit

 1. Oi, ompa hurmaava! Huivin nimi vois olla myös vaikka Prinsessa sillä kun sitä katsoo niin päin että valkeat kolmiot kapenevat ylöspäin, kuvio näyttää aivan kruunulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Naureskelin itsekseni, kun huomasin huivin olevan kuvissa just tuollalailla toisin päin, valkoiset huiput ylöspäin. Nimi tuli mieleeni vasta kuvien ottamisen jälkeen, enkä viitsinyt enää ottaa uusia kuvia. :D Mutta Prinsessa olis hyvä nimi myös!

   Poista
 2. Ah, noita Isagerin värejä... ihana huivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Isagerin langoista ei voi tehdäkään mitään muuta kuin ihanan värisiä juttuja. :)

   Poista
 3. Se on tosi kaunis! Mä alan uskoa, että tommonen pitkulainen on kaikkein paras muoto huiville, ja tää on ihana, ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kallistumassa samaan lopputulemaan, että pitkulainen on paras. Ei tarvitse liikoja miettiä, kun sen heittää kaulaan.

   Kiitos ihanista! <3

   Poista
 4. Kiitos hauskasta mallista! Kauniit varit.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit