Magnolia omenapuun alla

 
 


Kuvat: Teemu Keskinen

Malli: Joji Locatellin Magnolia Cardigan   Lanka: Drops Alpaca Mix   Puikot: 4 mm, 3,75 mm ja 3,5 mm


Siskon houkuttelemana haksahdin lanka-aleen ja ostin itselleni kymmenen kerää kauniin harmaata Drops Alpacaa, joka oli täysin uusi tuttavuus minulle. En ollut kuullut langasta yhtään pahaa sanaa, pelkkiä kehuja vain, niinpä uskaltauduin haaveilemaan jostain isosta neuleesta, tunikasta tai villatakista ehkäpä. Törmäsin sopivasti Ankin blogipostaukseen, jossa hehkutettiin Joji Locatellin Magnolia-villatakkia. Kurkkaus Ravelryyn, ihastuin, rakastuin ja ostin takin ohjeen siltä seisomalta.

Tämä on nyt kyllä tylsää hehkuttelua koko kirjoitus, mutta tykkäsin langasta ja neulemallista molemmista todella paljon. Lanka on pehmoista sekä mukavan pörröistä, ja tuo keskiharmaa on vaan maailman paras harmaa. Ohje oli selkeä ja melkein kokonaan saumattomasti ylhäätä alas neulottava (kainaloihin tuli pienet neljän silmukan pituiset ommeltavat saumat, mutta se ei paljon paina se). Ainoa oksanpaikka oli viimeiseksi neulottu reunus, jonka neuloin kolme kertaa uudestaan, ja vieläkin se vähän kinnaa nappilistaa ylöspäin. Mutta ehkä pystyn elämään sen kanssa.

Olen vähän taskufriikki. Tykkään lämmitellä niissä käsiäni ja talvisin niistä löytyy nenäliina. Taskujen kanssa tunnen oloni turvallisemmaksi kaiken kaikkiaan. Niinpä lisäsin takkiin pienet taskut helman resoriosaan. Jätin myös takin helman hieman lyhyemmäksi kuin ohjeessa, jotta lappilaiset lyhyet käsivarteni yltävät taskuihin mukavasti.

Kommentit

 1. No NAM! Magnolian ohje on ollut jo kotvan ostettuna ja nyt tais ratketa langanvalintavaikeuskin :) Ihana takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, jos pystyin olemaan avuksi. :) Toimivat kyllä hyvin yhteen, ohje ja Dropsin Alpaca.

   Poista
 2. Oi, kun ihana! Minäkin ostin tänään langat, Dropsin Alpacaa myös. Ja harmaana, tietty Teen niistä joko Pauline- tai Dexter-takin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dexter oli minullakin toisena vahtoehtona, mutta lankaa oli sen varran paljon, että halusin jonkun isomman ja väljemmän mallin. Kymmenestä kerästä jäi kyllä vielä melkein 4 kerää ylimääräistä, joten jotain muutakin pitäis vielä keksiä. :)

   Poista
 3. Aina kun mä tänne kommentoin, kommentoin jotain sellaista, että aaa onpas hieno ja tämä todella avasi silmäni tämän mallin hienoudelle.

  Niin, että nyt melkein nolottaa kirjoittaa, että onpas ihan tosi hieno ja tämä vasta avasi silmäni tämän mallin hienoudelle, mutta kun SE ON TOTTA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun puolestani ei tarvitse ollenkaan noloilla. Olen todella iloinen, jos joku minun neulomukseni saa aikaan tuollaisia ajatuksia. <3 Ihan hämmennyn.

   Poista
 4. Onnistunut villatakki on parhaita neulekokemuksia! Onnittelut! Taskuthan pitää takissa olla, ja tuommoiset kivat napit. Malli on niin perus, että lanka tekee takin, ja hitusen mittoja muuttelemalla tulee aina omanlaisensa.

  Jos tuo nappilista on poimittu sivusta, niin siinä monesti toimii, kun laskee silmukoiden suhteen kerroksiin neuletiheydessä. Tyypillisesti 3/4 tai 2/3. Sitten poimitaan kolme silmukkaa per neljä kerrosta, suhteellisen helppoa, kun voi katsoa kerralla vain seuraavat neljä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä niitä onnistumisen kokemuksia, joiden vuoksi jaksaa taas aloittaa isomman neulomisurakan. :) Vaikka on niille epäonnistumisillekin tietty oma sijansa oppimisen kannalta.

   Ohjeessa oli hyvät vinkit reunasilmukoiden poimimiseen, mutta mikään noista tiheyksistä ei natsannut tähän. En tiedä sitten johtuiko neulojasta vai alpakkalangasta, mutta ei onnistunut sitten millään.

   Poista
  2. Niin ja minun piti hehkutella noita kookosnappeja tekstissäkin, mutta unohdin. :) Olen tilannut ne Maailmankauppa Juuttiputiikista (http://www.juuttiputiikki.fi/tuote/nappi/). Ovat siis reilun kaupan periaatteilla tuotettuja. Malleja löytyy useita ja hinta ei päätä huimaa.

   Poista
  3. Kiitos linkistä, siis paitsi nätit myös edulliset napit!

   Pointtina siis, että todellisen tiheyden mukaan (ei vain valmiilla peukalosäännöllä), montako kerrosta reunassa per cm, ja vastaavasti reunan mallineuleen silmukkamäärä per cm. Vaikkapa 1o1n resorineulos vetää kasaan, ja jos vielä tiukempaa kuin etukappale, ei voi laskea silmukkamäärää pelkän etukappaleen tiheydellä.

   Resorin hankaluus on kun se sekä venyy että vetää kasaan, pitäisi osata arvioida miten se käyttäytyy pystysuorassa takin reunassa. Resorireunuksen kun saa onnistumaan, voi onnitella itseään useampaan kertaan.

   Poista
 5. Tää on ihan huippu! Jonoon napsahti ja melkein olis langatkin valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin ollut tosi tyytyväinen. Ei taida olla päivää, etten olisi takkia ainakin hetken pitänyt päällä. :) Suosittelen mitä lämpimimmin hommaan ryhtymistä!

   Poista
 6. Tylsän hehkuttelun jatkoksi tylsiä hehkuttelukommentteja, mutta kyllä tässä vaan on liityttävä joukkoon ja sanottava, että on vallan onnistunut neule tuo! Taskut on kiva yksityiskohta, hyvä idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan vielä tylsästi: Kiitos! :) Taskut olen jo moneen kertaan todennut erittäin toimiviksi.

   Poista
 7. Iiiiihana. Muakin houkuttelis tämmöinen mukava pappatakki, mutta sitten epäilyttää, sopisko tää mun vartalotyypille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein omasta takistani, Ankin vinkistä vaarin ottaneena, tarkoituksella reilusti väljän ja uskon, että sellainen malli sopii kenelle tahansa. Saisitkohan testatttua jonkun valmista takkia, onkohan Titityyssä vielä mallia sovitettavaksi?

   Poista
 8. Oih, kuinka ihanan ja pehmoisen näköinen - ja miten ihanaa harmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pomminvarmaa kamaa tuo harmaa. :D Nyt on vain ongelmana, että mitä minä sitten teen, kun takki on kulutettu piloille (joka tapahtunee tällä käyttömäärällä melko pian)? Että pitäisikö jo nyt aloittaa toisen samanmoisen neulominen. :)

   Poista
 9. Tämä on ihana ja hyvä väri (harmaa on hyvä aina, mutta tää on erityisen hieno harmaa)! Just tällaisena väljänä tämä malli pääsee oikeuksiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihku keskiharmaa, joka ei jätä koskaan pulaan. :)

   Poista
 10. Oi miten kauniin, kauniin harmaa ja harmoninen Magnolia! Ja omppupuu täynnä omppuja (kade :) ) Meidän pikkuruinen omenapuu päätti tänä vuonna antaa satoa vaivaiset neljä omenaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Omenapuu on kyllä pullollaan omenoita (meidän pihassa on yhteensä kuusi omenapuuta), mutta tänä vuonna melkein jokaisen on ehtinyt asuttaa pihlajanmarjakoi. Aikamoinen homma kuskata kaikki piloilla olevat pudokkaat kompostiin. Että ei kannata kadehtia! :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit