maanantai 30. maaliskuuta 2015

Iloinen yllätys


Voihan mahtavuutta, olen saanut ilahdutushaasteita oikein kaksin kappalein! Toisen sain Astalta, joka emännöi ihanan inspiroivaa Joo.-blogia ja toisen Susannalta, jonka Hupsista tein tuollaisen -blogissa tartutaan hommiin ihailtavalla rohkeudella. Kiitos kaunis teille! 

Tässä haasteen säännöt:
                                        https://ailiamanda.files.wordpress.com/2015/03/ilahdutabloggaajakaveriahaaste.png?w=960

Kirjoita blogiteksti, jossa kerrot haasteen säännöt ja haastat mukaan valitsemasi bloggaajat (päätät itse määrän).

Kun haastamasi bloggaaja lähtee mukaan ja julkaisee haastepostauksen blogissaan, laita ilahdutusasia vireille. Voit ilahduttaa bloggaajakaveria sinulle sopivimmalla tavalla esimerkiksi postittamalla hänelle kortin, kirjeen, pienen herkun tai jotain omatekemää. Ilahduttaa voi myös vaikkapa kommenttien tai sähköpostin välityksellä!

Voit tottakai ilahduttaa myös haasteessa jo mukana olevaa bloggaajakaveria, mutta silloin haastetun ei tarvitse enää itse haastaa uusia kirjoittajia.

Itse haastan mukaan Tuulahdus-blogin Tuulan, jonka ottamat kuvat ovat eteerisen kauniita ja niissä on lempeän rauhallinen tunnelma. Bonuksena kuvissa vilahtaa välillä hurmaava Bancha-kissa, jonka vihreät silmät ovat kerrassaan lumoavat.

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Sammaleinen villapaita


 

Malli: La Grasse Matinée  Lanka: Malabrigo Arroyo, väri Lettuce, reilu 300g   Puikot: 3,5 mm


Maaninen neulonta on ohi, ja sammaleinen villapaita lämmittää mukavasti yöpakkasten viilentemässä puutalossa. Ulkoilua pelkkä villapaita päällä saa vielä odotella tovin, joten täytyy tyytyä sisähommiin: kylvämään siemeniä ja koulimaan pikkutaimia. Pelargoniatkin pitäisi vielä leikata ja jakaa pistokkaat uusiin koteihin. Ja seuraava villapaita (tai -takki) täytyy panna heti alulle. Se on kevät.

perjantai 20. maaliskuuta 2015

44 lehteä myöhemmin

  

  

 Malli: Hanging Leaves  Lanka: Isager Tvinni, väri 3, 100 g  ja Spinni, väri 60s, 10 g  Puikot: 3,5 mm


Syksyisten lehtien koristelema huivi valmistui jo viime vuoden puolella. Sen verran ohut se on, ettei sitä tullut kietaistua kaulaan pakkaskeleillä, ja se unohtuikin hattuhyllylle nukkumaan talviunta. Villakangastakin vaihtuessa kevyempään kevätasuun tuli huivi taas mieleeni. Tosin huivin värit taitavat olla niin syyssateen värittämät, etten tiedä tuleeko sitä pidettyä ennen syyskuuta. Pitäisi olla erikseen kevätversio vihreillä lehdillä.

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Villapaidan taimi
Kauhea vimma aloittaa jotakin uutta, tarttua uuteen lankakerään ja antaa flown viedä mukanaan. Kevät ja aurinko saavat suunnittelmat myllertämään mielessä, mutta samalla en vain osaa päättää, mistä aloittaisin. Onko tämä kenellekään muulle tuttua?

Yksi uusi suunnitelma lähti onneksi vauhdikkaasti liikkeelle, ja olen viimeiset kaksi päivää neulonut maanisesti ihanan sammaleista villapaitaa (kiitokset ihanalle Berenikelle paitaideasta). Voin jo kuvitella, miten häärään paita päällä keväisellä kasvimaalla: kuopsutan villiintynyttä minttupenkkiä ja nypin rikkaruohoja raparperipuskasta.


perjantai 6. maaliskuuta 2015

Charlotte ja Ahvenanmaa
Villatakin malli: Charlotte Cardigan  Lanka: Isager Jensen Yarn, väri 4, 300g    Puikot: 4,5 mm


Pari päivää ennen joulua lompsin töistä kotiin ihana joululahja olallani. Kangaskassin pohjalla oli villapaidallinen harmaata Isager Jensen Yarnia ja mielessä langalle sopiva malli. 

Rouhea, mutta pehmoinen Jensen Yarn kulki puikoilla kuin unelma ja mukavan simppeli Charlotte Cardigan oli juuri sellainen ylhäältä alas -malli, josta tykkään: paljon kaunista ainaoikein-pintaa, eikä saumojen ompelua. Lopputulos on ollut niin mieluisa, että se on päätynyt käyttöön viikoittain, lähes päivittäin. Ja on muuten suloisen lämmin takki. Kuvaussession aikana oli reilusti pakkasta, enkä palellut lainkaan. 

Kuvissa mukana oleva huivi on jo vähän vanhempi tuotos, mallia kolmiohuivi kärjestä aloittaen. Pörröinen ja muhkea lanka on Aholaidan lammastilan 4-säikeistä ahvenanmaanlampaan villaa ja sitä kului huiviin yksi 185 gramman vyyhti. Neuloin 10 mm puikoilla ja aloitin luomalla kolme silmukkaa. Lisäsin sen jälkeen aina kerroksen alussa yhden silmukan neulomalla kerroksen toinen silmukka sekä etu- että takakautta. Jatkoin lisäyksiä niin kauan, kunnes lanka loppui. Ja kuvistakin voi varmaan jo päätellä, että lämpöinen ihanuus on tämänkin.

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Ja sukat on sillä makkaralla


Sain valmiiksi ylimman kuvan Isabella-sukat muutama viikko sitten. Tykkään niistä kovasti, etenkin niiden kantapäähän jatkuvasta kuviosta. Neuloin eka kertaa sukkia pyöröpuikoilla ja se oli niin mukavaa, etten taida ihan heti sukkapuikkoihin tartua. 

Aluksi miehen mummun jäämistöstä löytyneestä vanhasta Sisu-langasta piti tulla kaksi sukkaa kerralla kärjestä aloittaen, mutta se ei oikein lähtenyt vauhtiin. Sukan kärjet törröttivät puikoilla melkein vuoden, kunnes päätin purkaa alut ja tehdä kokonaan erilaiset sukat varresta kärkeen. Onneksi purkasin. Nyt palelevia varpaitani lämmittävät ihanan metsänvihreät Isabellat.

Isabellojen myötä innostuin sukan neulomisesta niin paljon, että aloitin heti toiset. Polvipituisten sukkien harmaa lanka on Regia 4-fädigiä ja vaalea käsinvärjätty on pehmoista Skein Top Draw Socksia. Testasin näiden kanssa tiimalasikantapäätä (joka olikin ihanan näppärä, ei silmukoiden poimimisia!), mutta se ei jotenkin mennyt yksiin raitojen kanssa, joten purkuun meni. Nyt sukat ovat siinä vaiheessa, että uusi kantapää on muutaman rivin pituinen ja odotan jatkoinspiraatiota.

Seuraavaksi haluaisin neuloa sukat tweed-langasta ja sitten haluaisin sellaiset polvipituiset, jotka olisivat muuten yksiväriset (ehkä harmaat), mutta kärjet olisivat kirkkaan värikkäät. Ja Monkey-sukatkin odottavat to do -listalla. Taidan olla sukkakoukussa.