tiistai 29. maaliskuuta 2016

Yksi oikein, yksi nurin

 


Malli: itse kyhätty   Lanka: Rowan Felted Tweed, väri 173, 190 g   Puikot: 3,5 mm ja 3 mm


Kuumeinen pää ei nyt oikein osaa päättää, mitä kirjoittaisin. Kertoisinko siitä, miten löysin paidan langat ja 1o1n-joustinneuleen ystäväni Astan luota, vai siitä miten esikoinen sai äidin sydämen sulamaan toivomalla uutta villapaitaa. 

Yhtä kaikki, tweedistä tykkään yhä ihan hirmuisesti, ja lisäksi olen löytänyt vaaleansinisen (sellaisen harmahtavan jään sinisen). 

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Matkamiehen paita

Malli: Molla Millsin Matkamiehen paita, Virkkuri 3  Koukku: 3,5 mm
Lanka: BC Garn Semilla, värit 101 (vaaleanharmaa) ja 114 (tummansininen)   


Tykkään virkkaamisesta. Joskus olen tykännyt siitä jopa enemmän kuin neulomisesta, mutta viimeisten parin vuoden aikana olen löytänyt kädestäni useammin puikot kuin koukun. Lankakaupassa vietetty vuosi toi tullessaan valtavan määrän upeita neulemalleja, jotka veivät täysin menessään ja virkkuukoukut hautautuivat apeina puikkolaatikon pohjalle. Mutta sitten tuli Molla Millsin Virkkuri 3 ja minuun iski valtava vimma päästä virkkaamaan paitaa.

Partamiehen paidasta taisi tulla tähän astisista virkkuutöistäni suurin ja komein. Paitaa virkatessani mietin usein mummiani, joka keinutteli kiikkustuolissa valtavan kokoinen päiväpeitto kainalossaan ja kalalanka vain mennä huristi koukulla. Yhden paidan virkkaaminen tuntuu siihen verrattuna ihan lällärikamalta, mutta jostain sitä on aloitettava. Seuraavaksi ei ole vielä päiväpeiton vuoro kuitenkaan, vaan haluan virkatun paidan itsellenikin. Yksivärisenä ja pellavalangasta ehkäpä.