keskiviikko 26. elokuuta 2015

Magnolia omenapuun alla

 
 


Kuvat: Teemu Keskinen

Malli: Joji Locatellin Magnolia Cardigan   Lanka: Drops Alpaca Mix   Puikot: 4 mm, 3,75 mm ja 3,5 mm


Siskon houkuttelemana haksahdin lanka-aleen ja ostin itselleni kymmenen kerää kauniin harmaata Drops Alpacaa, joka oli täysin uusi tuttavuus minulle. En ollut kuullut langasta yhtään pahaa sanaa, pelkkiä kehuja vain, niinpä uskaltauduin haaveilemaan jostain isosta neuleesta, tunikasta tai villatakista ehkäpä. Törmäsin sopivasti Ankin blogipostaukseen, jossa hehkutettiin Joji Locatellin Magnolia-villatakkia. Kurkkaus Ravelryyn, ihastuin, rakastuin ja ostin takin ohjeen siltä seisomalta.

Tämä on nyt kyllä tylsää hehkuttelua koko kirjoitus, mutta tykkäsin langasta ja neulemallista molemmista todella paljon. Lanka on pehmoista sekä mukavan pörröistä, ja tuo keskiharmaa on vaan maailman paras harmaa. Ohje oli selkeä ja melkein kokonaan saumattomasti ylhäätä alas neulottava (kainaloihin tuli pienet neljän silmukan pituiset ommeltavat saumat, mutta se ei paljon paina se). Ainoa oksanpaikka oli viimeiseksi neulottu reunus, jonka neuloin kolme kertaa uudestaan, ja vieläkin se vähän kinnaa nappilistaa ylöspäin. Mutta ehkä pystyn elämään sen kanssa.

Olen vähän taskufriikki. Tykkään lämmitellä niissä käsiäni ja talvisin niistä löytyy nenäliina. Taskujen kanssa tunnen oloni turvallisemmaksi kaiken kaikkiaan. Niinpä lisäsin takkiin pienet taskut helman resoriosaan. Jätin myös takin helman hieman lyhyemmäksi kuin ohjeessa, jotta lappilaiset lyhyet käsivarteni yltävät taskuihin mukavasti.